Tayvan liderinden Çin mesajı: Savaş seçenek değil

Tayvan liderinden Çin mesajı: Savaş seçenek değil

Son yıllarda Çin baskılarının arttığı Tayvan’ın lideri Tsai Ing-wen, bölgede barış ve istikrarı koruma sözü vererek "savaşın bir seçenek olmadığını" belirtti.

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen, Tayvan'ın bir gün gerekirse zorla alacağını iddia eden Çin'den gelen savaş uçaklarının ve deniz güçlerinin hamlelerine değinerek “Dünyaya ülkesinin kendisini savunma kararlılığını" gösterdiğini belirtti.

‘KIŞKIRTICI OLMAYACAĞIZ’

Görevdeki yedinci yılının son gününde yaptığı açıklamada, "Çin'in sivil saldırıları ve askeri tehditleri karşısında Tayvan halkı sakin ve mantıklı, agresif ve kışkırtıcı değil” dedi.

Tsai Ing-wen, “Savaş bir seçenek değil ve taraflardan hiçbiri tek taraflı olarak statükoyu barışçıl olmayan bir şekilde değiştiremez. Kışkırtıcı, saldırgan olmayacağız ve baskı altında kesinlikle teslim olmayacağız" şeklinde ekledi.

SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

Tayvan, önümüzdeki yılın ocak ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken geldi. Seçim, genel olarak Tsai'nin iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi'yle (DPP) görüşmeyi reddeden Çin ile ilişkilerini ele alış biçimine ilişkin bir referandum olarak görülüyor.

DPP, başkan adayı olarak William Lai'yi seçti. Lai, Tayvan'ı "egemen bir ülke" olarak gördüğünü söyleyerek bağımsızlık konusunda Tsai'den çok daha açık sözlü oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN