Teksas tarihi orman yangınlarıyla mücadele ediyor

Teksas tarihi orman yangınlarıyla mücadele ediyor

ABD'nin Teksas Eyaletinin Panhandle ilçesinde meydana gelen orman yangınlarında küle dönmüş çayırlar, ölü sığırlar ve yanmış evlerden oluşan ıssız bir alan karla kaplandı. İtfaiyeciler dünyanın en büyük yangınını kontrol altına almaya çalışırken kar sayesinde yangının yüzde 3'ü söndürüldü.

Teksas'ın Panhandle ilçesinde dünyanın en büyük orman yangını meydana geldi. İtfaiyeciler yangınını kontrol altına almaya çalışırken kar sayesinde bir rahatlama yaşandı.

AP'de yer alan habere göre kar ile kaplanan küle dönmüş arazilerde yangının yüzde 3'ü kontrol altına alındı. Yangın yaklaşık 4 bin 400 kilometreye ulaşırken, Teksas A&M Orman Servisi'ne göre başka bir yangınla birleşti.

24 yaşındaki Dylan Phillips, erimiş sokak tabelaları, kömürleşmiş araba ve kamyon ile dolu olan Stinnett mahallesini zor tanıdığını söyledi. Ailesinin evi ayakta kaldı ama en az 6 ev küle döndü. Phillips, "Yangın çok acımasızdı. Sokak lambaları kapandı. Köz ve alevlerden başka bir şey yok” dedi.

tek3.jpg

YANGIN OKLAHOMA EYALETİNE SIÇRADI

Yangınının büyümesi dün kar yağışı, rüzgarlar ve sıcaklıkların düşmesiyle yavaşladı ancak hala kontrol altına alınamadı. Eyaletin Panhandle kırsal kesiminde çıkan büyük yangınlardan en büyüğü olan yangın Oklahoma'ya da sıçradı.

Yardım için Lubbock'tan çağrılan itfaiyecilerden biri olan Jones, "Kar yardımcı oluyor. Şehrin etrafındaki tüm sıcak noktalara çalışmalar devam ediyoruz" dedi. Yetkililer yangınları neyin tetiklediğini açıklamadı ancak kuvvetli rüzgarlar, kuru otlar ve mevsim normallerinin üzerinde sıcak sıcaklıklar yangınları besledi.

tek2.jpg

Teksas A&M Orman Hizmetleri sözcüsü Juan Rodriguez, yangın hakkında "Yağmur ve kar şu anda faydalı, bunu kendi avantajımıza kullanıyoruz" ifadesini kullandı.

Yetkililer, yangının 4 bin 248 kilometrekare sınırın Teksas tarafında olduğunu söyledi. Daha önce kaydedilen eyalet tarihindeki en büyük yangın, yaklaşık 3 bin 630 kilometrelik alanı yakan ve 13 ölümle sonuçlanan 2006 Doğu Amarillo Kompleksi yangınıydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN