Terra Luna’nın patronu Karadağ’da tutuklanmıştı: Güney Kore ve ABD iadesini istiyor

Terra Luna’nın patronu Karadağ’da tutuklanmıştı: Güney Kore ve ABD iadesini istiyor

Güney Kore ve ABD, yatırımcılarını 42 milyar dolarlık zarara uğrattıktan aylar sonra Karadağ'da tutuklanan Terra Luna ve TerraUS kripto para birimlerinin geliştiricisi Terraform Labs şirketinin kurucusu Do Kwon'un iadesini istiyor.

ABD ve Güney Kore’de dolandırıcılıkla suçlanan Kwon'la ilgili konuşan Karadağ Adalet Bakanı Marko Kovac, geçen hafta başkent Podgorica'daki havalimanında tutuklanan Kwon'un yasal işlemler tamamlanana kadar tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar alındığını duyurdu.

‘KARADAĞ’DA DA HAPİS YATABİLİR’

Güney Kore vatandaşı Kwon’la beraber bir kişinin daha tutuklandığını söyleyen Kovac, "Kwon'un ne zaman ve hangi ülkeye iade edileceği şimdilik kesin değil. Güney Kore 2 şüphelinin de iadesini talep ederken, ABD sadece Kwon'u teslim almak istiyor" ifadelerini kaydetti.

Kovac, Kwon'un, Karadağ ve uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli haklarının sağlanacağını belirterek sahte belgeyle yakalanan Kwon'un bu suçtan Karadağ'da hapis cezasına çarptırılabileceğini de ekledi.

DOLANDIRICILIKLA SUÇLANIYOR

ABD, Terra Luna ve TerraUSD kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs'ı, "milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamakla" suçlamıştı.

Uzmanlara göre, geçen yıl çöken TerraUSD ve Luna'ya yatırım yapanlar tahminen 42 milyar dolar kaybederken, Güney Kore'de 2022 yılının aralık ayında Kwon için tutuklama emri çıkarılmıştı. Kwon, ana vatanı Güney Kore'de de dolandırıcılık ve sermaye piyasası yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN