TIME seçti: "En Etkili 100 İsim" listesinde 3 Türk yer aldı

TIME seçti: "En Etkili 100 İsim" listesinde 3 Türk yer aldı

TIME Dergisi merakla beklenen 'en etkili 100 kişi' listesini açıkladı. Listede, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden sonra yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Ahbap kurucusu Haluk Levent, Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer aldı.

TIME dergisinin editörleri ve okurlarının oylarıyla belirlenen 'en etkili 100 kişi' listesi açıklandı. “İkonlar, Titanlar, Sanatçılar, Liderler ve Yenilikçiler” başlıkları altında yer alan listede Ahbap derneğinin kurucusu Haluk Levent, mRNA tabanlı İlk Corona virüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci de yer aldı.

Haluk Levent, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ilk günlerinde kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile deprem bölgesine giderek çalışmalara başladı. Ünlü sanatçı, depremden olumsuz etkilenen vatandaşları barınabileceği çadır kentler kurdu. Haluk Levent, düzenlediği yardım kampanyalarıyla beraber farklı kentlerde çalışmalar yaparak afetzedelerin ihtiyaçlarını giderdi.

ZELENSKİY, MUSK, MESSİ...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, milyarder Elon Musk, futbolcu Leo Messi ve Kylian Mbappe, oyuncu Jennifer Coolidge ile Michael B. Jordan da listedeki ünlü isimler arasında yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN