Trump, New York'a teslim olmaya gidiyor

Trump, New York'a teslim olmaya gidiyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katılmak için bugün Florida'dan New York'a gitmesi ve yarın teslim olması bekleniyor. Trump, 2016 seçimlerinden önce cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen eski oyuncu Stormy Daniels'a verdiği yaklaşık 130 bin dolarlık "sus payı" nedeniyle soruşturma altındaydı.

Eski oyuncu Stormy Daniels'a yaptığı ödemeyi 'iş harcaması' olarak gösteren eski ABD Başkanı Donald Trump yasalara aykırı hareket ettiği iddiasıyla suçlama yöneltilen ilk eski ABD başkanı oldu. Yarın Manhattan'daki adliye binasında duruşmaya çıkacak olan Trump, parmak izi alındıktan ve fotoğrafları çekildikten sonra savunma verecek. Eski başkanın avukatları, Trump'ın suçsuz olduğu yönünde savunma yapacaklarını duyurdular. Yarın yerel saatle 14:15'te başlayacak duruşma öncesi savcıların hazırladığı iddianamede Trump'a yöneltilen kaç suçlama bulunduğunun ve diğer suçlamaların içeriğinin kamuoyuna açıklanmaması dikkat çekti. Ancak ABD medyası yaklaşık 30 suçlamanın yöneltileceğini belirtiyor.

Trump'ın avukatlarından Joe Tacopina, eski Cumhuriyetçi Başkan hakkındaki bütün suçlamalara karşı en sert biçimde mücadele edeceklerini söyledi. Tacopina'nın, "O, bu mücadele için hazır olacak" diyerek savunduğu Trump da herhangi bir hatasının bulunmadığını öne sürmeye devam ediyor.

TRUMP'A GİZLİ SERVİS EŞLİK EDECEK

Donald Trump'ın New York'a uçmadan önce hukuk ekibiyle toplantılar yaparak savunmasını planladığı ve yolculuğu esnasında kendisine ABD'li Gizli Servis elemanlarının eşlik edeceği açıklandı.

Duruşma öncesi New York polisi New York'taki Trump Tower ve şehir merkezindeki Manhattan Ceza Mahkemesi binası çevresindeki kaldırımların kenarına barikatlar kurmaya başladı ve bazı mahkeme salonlarını boşalttı.

Adliyenin binasının üst katlarındaki diğer duruşma salonlarının, güvenlik sebebiyle, duruşma öncesinde kapatılacağı açıklandı. Kentte, duruşma sırasında eylemlerin yapılmasını bekleyen New York Polis Teşkilatı yaptığı açıklamada, "Emniyet birimlerinin alarma geçirildiğini ve herkesin haklarını barışçıl bir şekilde kullanmasını sağlayacaklarını" duyurdu.

'SÖZ KONUSU DAVANIN TRUMP'IN PARTİ İÇİNDEKİ POPÜLARİTESİNİ ARTIRDI'

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Taylor Greene, Trump'ın taraftarlarını yarın duruşma sonrasında yapılacak 'barışçıl gösteriye' katılmaya çağırdı. Trump'ın da duruşma sonrası Florida'ya dönüşünde, Mar-a-Lago'daki malikanesinin girişinde bekleyen taraftarlarına yerel saatle 20:15'te seslenmesi bekleniyor.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin ayrıntıları perşembe günü ortaya çıkmıştı. Mahkeme heyetinin başında, Trump'a ait emlak şirketlerinden birinde vergi kaçırıldığı iddiasıyla açılan bir davada şirket aleyhine hüküm veren Juan Merchan'ın bulunması dikkat çekti. Juan Merchan söz konusu davada Trump aleyhinde suçlamada bulunmamıştı.

ABD merkezli haftalık haber dergisi Newsweek'in Cumhuriyetçi Parti üyeleri içinde yaptırdığı anketler söz konusu davanın Trump'ın parti içindeki popülaritesini artırdığını ortaya koydu.

2024'te yapılacak Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Trump'ı 14-19 Mart arasında yapılan ilk ankette delegelerin yüzde 43.8'i desteklerken 22-25 Mart arasında yapılan ikinci bir yoklamada bu oran yüzde 44.4'e yükseldi. Geçen Cuma ile Pazar günü arasında yapılan üçüncü bir ankette ise 2024'te Cumhuriyetçi partiden Başkan adayı olması için Trump'ı destekleyenlerin oranı yüzde 56.2'ye yükseldi. Aynı ankette Trump'ın rakibi Florida valisi DeSantis'i destekleyenlerin oranı yüzde 22.5 olarak ölçüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN