Trump yeniden başkan adayı olacak mı? Merak edilen soruya ilk ağızdan cevap

Trump yeniden başkan adayı olacak mı? Merak edilen soruya ilk ağızdan cevap

ABD eski başkanı Donald Trump'ın yeniden aday olup olmayacağı tartışmaları gündeme bomba gibi düştü. 2024 başkanlık seçimleri için "Bunu tekrar yapmamız gerekebilir." ifadelerini kullanan Donald Trump'ın sözleri bomba etkisi yarattı.

Amerika'nın Teksas eyaletinde Dallas şehrinde 3 gündür devam eden 2022 Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda konuşan ABD eski başkanı Donald Trump herkesi şaşırtan açıklamalarda bulundu. Demokratları eleştiren Trump, 2024 başkanlık seçimleri için de adaylık sinyallerini verdi. 2 saat boyunca yaptığı konuşmada 8 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ara seçimleri kastederek "Amerika'nın geri dönüşü, bu kasımda başlıyor ve bu, Kasım 2024'te geliştireceğimiz durdurulamaz ivme ile devam edecek." sözlerini kullandı.

Donald Trump yeniden aday mı olacak?

Gerçekleştirdiği konuşma sırasında 2024 başkanlık seçimlerini işaret ederek bazı açıklamalarda bulunan Donald Trump, "Bunu tekrar yapmamız gerekebilir." ifadelerini dile getirdi.

Başkanlık dönemi boyunca kendisine yönelik açılan soruşturmaları eleştiren Donald Trump, kendisini ülke tarihinde en fazla zulüm gören kişi olarak gördüğünü aktardı. Trump, "Eğer evde kalsaydım Donald Trump'a yönelik bu zulüm hemen dururdu ama bunu yapamam çünkü ülkemi ve insanları seviyorum." dedi.

Kongrede hala devam eden 6 Ocak komitesi soruşturması hakkında bazı göndermelerde bulunan Donald Trump, halkın ve ülkenin en tehditkar güçlere karşı durduklarını söyledi. Bu söylemleri ile birlikte bu güçlerin iğrenç olduğunun da altını çizdi.

Donald Trump Aday mı oalcak

Anketlerde en çok oyu aldı

Konferansa katılan kişiler arasında yapılan anket sonucunda 2024 başkanlık seçimlerinde kimi aday olarak görmek istersiniz sorusuna verilen yanıtlar herkesi şaşırttı. Katılımcıların yüzde 69'u Trump’ı aday olarak görmek isterken yüzde 24'ü ise Florida valisi Ron DeSantis’i aday olarak görmek istediğini aktardı.

Yapılan anketin sadece konferans ile sınırlı olması Cumhuriyetçi seçmeni temsil etmediği ifade edilirken parti tabanlı olarak en etkili ismin Trump olduğu vurgulandı. Bununla birlikte trump'tan Sonra en etkili ismin DeSantis olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay New York Magazin’e konuşan Trump, 2024 seçimleri için adaylık konusunda henüz bir karara varmadığını dile getirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN