Tunus’ta yüzlerce göçmen gönüllü olarak ülkelerine döndü

Tunus’ta yüzlerce göçmen gönüllü olarak ülkelerine döndü

Tunus’ta yılın başından bu yana 2 bin 500 Afrikalı düzensiz göçmenin gönüllü olarak ülkelerine geri döndüğü kaydedildi.

Tunus Ulusal Muhafız Genel İdaresi, ülkelerinde bulunan 2 bin 500 Afrikalı düzensiz göçmenin kendi rızalarıyla ülkelerine döndüğünü duyurdu.

Açıklamada, “2024 yılı başından bu yana, Tunus’ta bulunan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönüllü olarak dönmelerine ilişkin yapılan çalışmalar sonucunda, 2 bin 500 düzensiz göçmen gönüllü olarak ülkesine döndü” ifadelerine yer verildi.

Sahra altı Afrika ülkelerinden olan göçmenlerin diplomatik temsilcilikleriyle koordineli çalışıldığı belirtilen açıklamada, en son 166 düzensiz göçmenin geçtiğimiz perşembe günü Tunus Havayollarına ait uçakla anavatanlarına döndükleri aktarıldı.

ÜÇ ADIMDA DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Açıklamada göçmenlerin anavatanlarına gönüllü dönme süreçleri şu şekilde açıklandı:

“Gönüllü geri dönüş süreci 3 adımdan oluşuyor. İlk olarak anavatanına dönmek isteyen göçmen güvenlik güçlerine talebini bildirerek isminin kayıt altına alınmasını istiyor. İkici adım olarak Uluslararası Göç Örgütü’ne ülkesine dönmek isteyen göçmenlerin işlemlerini ve geri dönüş sürecini kolaylaştırmak için haber veriliyor. Son olarak uçuş programının ayarlanabilmesi için sınır polisi ve yabancılar polis şubesi ile koordinasyon sağlanıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN