Türkiye ve ABD iadesini talep etmişti, mahkemenin kararına itiraz edildi

Türkiye ve ABD iadesini talep etmişti, mahkemenin kararına itiraz edildi

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle ABD ve Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu ve Avusturya'da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iadesiyle ilgili verilen karara savcılık itiraz etti. Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesine ilişkin kararı yetersiz bulan savcılık, Korkmaz'ın kara para aklamadan da iade edilmesini istedi.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan ve geçen yılın mayıs ayında bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) çektiği ifşa videolarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Sedat Peker, iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkında bazı iddialar gündeme getirmiş, ardından Korkmaz’ın hakkında birçok detay ortaya çıkmıştı.

Washington yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hazinesini dolandırmak ve kara para aklamak suçlarından Avusturya’da bulunan Korkmaz’ın kendilerine iadesini istemiş, ardından Türkiye de Korkmaz hakkında iade talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine Avusturya makamlarınca tutuklanan ve ülkenin yargı makamlarınca her iki ülkenin iade talebi de olumlu karşılanan Korkmaz’ın, kara paradan iade talebi ise reddedilmişti.

Avusturya Wels Eyalet Mahkemesi’nin bu kararına itiraz eden savcılık, Korkmaz’ın kara para aklamadan da iade edilmesi gerektiğini savundu. Bu itirazın kabulü, kendisi de Türkiye’ye iade edilmek isteyen Korkmaz’ın bu talebinin gerçekleşmesini zorlaştırabilir.

SAVCILIK ESKİK BULDU

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, Korkmaz’ın ABD’ye iadesini içeren karar eksik bulundu. Konuyla ilgili Sözcü’ye bilgi veren Wels Başsavcılığı, “Wels Başsavcılığı, Eyalet Mahkemesi'nin kararına itiraz etmiştir. İtiraz gerekçesinde, ABD'ye tüm iade taleplerinin geçerli kabul edilmesi talep edilmiştir” dedi.

Başsavcılık ayrıca, kara para suçlamasından da iadenin onaylanmasını talep etti. Dosya, bir üst mahkeme olan Linz'deki federal mahkemeye gidecek.

Linz Mahkemesi'nin, kara para suçlamasından iadeyi de kabul etmesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade ihtimalini artırabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

Yargılama süreci tamamlandıktan sonra Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceğine ise Avusturya Adalet Bakanlığı karar verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN