SBK’nın dağıttığı ses kaydına göre Veyis Ateş 10 milyon Euro’yu Soylu için istemiş

SBK’nın dağıttığı ses kaydına göre Veyis Ateş 10 milyon Euro’yu Soylu için istemiş

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Sezgin Baran Korkmaz'ın telefon görüşmelerinden bir kesit paylaştı. Söz konusu kayıtta Korkmaz kendisinden para istendiğini aktarıyor.

Avusturya’da tutuklun olan ve kara para aklama iddiasıyla ABD’ye veya Türkiye’ye iadesi hakkında karar verilmesi beklenen Sezgin Baran Korkmaz’dan bomba bir iddia geldi. Gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık Twitter hesabı üzerinden Sezgin Baran Korkmaz’dan geldiğini söylediği bir ses kaydı paylaştı. SBK’nın Türkiye’ye iade edilip bir hakim tarafından tutuklanması halinde avukatları aracılığıyla bir suç duyurusunda bulunacağına ilişkin tehditleri de içeren ses kaydında, Sezgin Baran Korkmaz, bir AK Partili olduğunu söylediği karşısındaki kişiye, gazeteci Veyis Ateş’le arasında geçen konuşmaya ilişkin detaylar anlatıyor.

Veyis Ateş’in kendisinden telefonda iki şey istediğini söylüyor, "Bir Süleyman Beye vermiş olduğun sözü tut, borcu sil" diyor. Burada kastedilen borcun Sezgin Baran Kormaz'ın iş insanı İnan Kıraç aleyhine açtığı alacak davası olabileceği ileri sürüldü. Yine Sezgin Baran Korkmaz'ın söylediğine göre, Veyis Ateş’e "İkincisi ne olacak" diye sorduğunda, Ateş de ona "İkincisi 10 milyon Euro" diyor. Sezgin Baran Korkmaz'ın aktardığına göre, bu para İçişleri Bakanı Süleyman Soylu adına isteniyor.

“BAKALIM DEVLET BİR MEMURUYLA PARA İSTİYOR MUYMUŞ”

Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir Polis, telefon açıp sizden para istemez, dosyanızı kapatacağız demez" ifadeleriyle yaptığı paylaşımı alıntılayarak paylaşımlarına başladı.

Şık, yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aşağıdaki videoda şöyle diyor: ‘Lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın. Devlet bir memuruyla açıp sizden para istemez…Bir polis telefon açıp sizden para istemez. Sizin bir dosyanızın kapatılması için sizle temas kurmaz…Böyle bir yöntemimiz yok bizim.’

Şimdi Sezgin Baran Korkmaz’a ait bir ses kaydı paylaşacağım. Bakalım devlet bir memuruyla para istiyor muymuş, birilerinin dosyasının kapatılması için temas kuruyor muymuş siz karar verin.

Sezgin Baran Korkmaz, 2021 Haziran ayında ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanmadan önce AKP içinden birisine başına neler geldiğini anlatıp yardım istediği birkaç telefon görüşmesi yapar.

Dinleyecekleriniz kayda alınan bu birkaç telefon görüşmesinin bir araya getirildiği bir ses kaydı. İçeriğinde anlatılanlar daha önce de kamuoyunun gündemine gelmişti. Ama burada kendisinden 10 milyon euroyu kimi istediğini ismiyle telaffuz ediyor.”

Ahmet Şık’ın yayımladığı ve Sezgin Baran Korkmaz’ın farklı konuşmalarından yapılan derlemelerde Sezgin Baran Korkmaz’ın hakkındaki soruşturmalardan sonra Türkiye’ye dönebilmenin yollarını aradığı ve bunun için 10 milyon Euro istendiği anlaşılıyor.

“HADİ HAKİM BENİ TUTUKLAYABİLİRSE TUTUKLASIN”

Sadece Sezgin Baran Korkmaz’ın konuşmalarının yer aldığı ses kaydındaki konuşma şöyle:

“Eşim oradan çıkarsa, onun pasaportunu iptal etmişti Soylu. Ben mahkeme kararıyla şey yaptım cuma günü karar aldırdım yani. Uygularlarsa çıkacak. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma verdi yani.

Cesim Parlak, o bana söyledi. "Buna güvenebilirsin, konuşabilirsin" dedi. Ben de "Tamam" dedim. Döndüm, aradım konuştum. Sonra bana bu şekilde söyledi. Ben de "Yok kardeş. Ben bu, bu şeklide kimseye para ödemem" dedim. "Allah büyük, gün gelince herkes hukuk önünde hesap verecek" dedim. Kapattım. Bu kadar.

Gökhan'ın haberi var. Ben dedim ki, "Ben bunu yapacağım. Yarın atlarım arabaya" dedim. Pazartesi günü bir şey olmazsa atlarım. Hiç problem yok, gelirim mahkemeye. Mahkemeye gelmeden önce avukatlarım önceden her şeyi hazırlar. Bütün ifadelerimi, ses kayıtlarını hepsini hazırlar. Hadi hakim beni tutuklayabilirse tutuklasın.

Çok basit. Hakim beni tutuklayabilirse tutuklamak isteyebilirler. Ama ben diyeceğim ki hiç problem yok. Hakim beni tutuklayabilirse tutuklasın. Hiç problem yok, beni tutuklayın. Ama ben tutuklandığım an benim avukatlarım kapının önünde bekliyor. Herkes diyecek ki buradan tutuklandı ama bir de suç duyurusunda bulunmak istiyoruz bunlar hakkında.

“EN YUKARIDAKİLER SÖYLÜYOR BELKİ”

Sadece “Biraz bekle Baran n'olur. Son birkaç gün bekle. Son birkaç gün, birkaç gün bekle” diyorlar bana. Tabi tabi onu öyle söylüyorlar "Birkaç gün bekle birkaç gün bekle döneceksin" diyorlar. En yukarıdakiler söylüyor belki. Bana bunu kolay, bugüne kadar hiç söylemedi.

Avukat Cesim Parlak yok mu o beni aradı. Tamam. Şimdi bu beni aradı "Ya bu Veyis Ateş benim arkadaşım" dedi. "Önemli Baran" dedi. "Bir konuda sana yardımcı olmak istiyor" dedi.

“REHİN TUTMUŞ ‘PARAYI VERİRSEN BÖYLE OLACAK’ DİYOR DÜŞÜN”

Operasyon çekilirken adamları rehin tutmuşlar içerde ya. Rehin tutmuş. Diyor ki "Parayı verirsen böyle olacak" diyor düşün.

"Kardeşim dedi. Ben gittim Süleyman Soylu'nun şu anda yerinden çıktım" dedi tamam. "Tarih belirttim" dedi. "Süleyman beyle konuştum tamam. Bu Süleyman beyin dışında bir de klik var" dedi. "O kliği çözmemiz lazım."

“’SÜLEYMAN BEYE VERMİŞ OLDUĞUN SÖZÜ TUT BORCU SİL İKİNCİSİ 10 MİLYON EURO’ DEDİ”

"Nasıl çözeriz?" dedim. Bir kere Süleyman beye vermiş olduğun sözü tut borcu sil. Tamam ok. "İkincisi ne olacak?" dedim. "İkincisi 10 milyon euro" dedi tamam. "10 milyon euro verdiğin zaman dedi kahraman gibi döneceksin Türkiye'ye." Bütün o medya, algı malgı işte o ekiple paylaşacaklar. Soylu'nun ekibiyle tamam. Ben de dedim ki "Tamam abi ben 10 milyon euro vereyim. Sana göndereyim tamam.

Dedim ki "Abi ben bu 10 milyon euroyu vereyim de sana" dedim "Ya bu 10 milyon euroyu verdik de adamlar bu işi yapmadı". "Yok" dedi. "Ben hakemim" dedi burada. "Ben o tasarrufu alıyorum hakem benim" dedi tamam. Peki dedim. Sen hakemsin o tasarrufu alıyorsun kabul.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN