Uçağın kapısını açtı tutuklandı: Yolcunun bu hareketi önlemleri artırdı

Uçağın kapısını açtı tutuklandı: Yolcunun bu hareketi önlemleri artırdı

Bir yolcu Tayland'da uçağın kapısını açtığı için tutuklandı. Uçakta panik atak geçiren Kanadalı yolcunun kalkış sırasında acil çıkış kapısını açtığı ve geciken sefer sebebiyle diğer uçuşların da olaydan etkilendiği kaydedildi.

Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na hareket edecek olan Thai Airways'e ait TG121 sefer sayılı uçağın kalkış için pistte beklediği sırada bir yolcunun uçağın kapılarından birini açarak tahliye kaydırağının açılmasına neden olduğu bildirildi.

Olaya ilişkin yapılan açıklamada, uçağın hemen hareket ettirilemediği ve diğer uçuşların kalkış ve inişini geçici olarak engellediği belirtildi.
Tayland Chiang Mai Uluslararası Havaalanı Müdürü Kanat Komutanı Ronnakorn Chalermsanyakorn yaptığı açıklamada, "Uyarıyı aldıktan sonra, tahliye kızağını kesmek üzere alana girmeleri için Thai Airways teknisyenlerine ulaştık, ardından uçağı 15 numaralı iniş pistine geri çektik" dedi.

Müdür, iniş izni verilmeden önce havada tur atmak zorunda kalan sekiz uçak da dahil olmak üzere toplam 13 uçuşun olaydan etkilendiğini sözlerine ekledi. Ronnakorn, toplamda 2,295 yolcunun gecikmelerden etkilendiğini söyledi.

ÖNLEMLER ARTIRILACAK

Tayland Havayolları ise olaya ilşkin uçağın teknik bakımının yapılacağını ve güvenlik önlemlerinin artırılacağını belirterek iptali sağlanan uçuşların gece saatlerinde yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Uçuş 8 Ocak günü saat 12:34'te yolculuğuna devam etti" denildi. "Tüm yolcular, pilotlar ve kabin ekibi güvendeydi."

Polisin CNN'e yaptığı açıklamada 40 yaşındaki Kanada vatandaşı Wong Sai Heung'u olay yerinde tutukladıklarını söyledi.
Polis, şüphelinin kapıyı açma nedenini bilmediklerini, ancak stresli göründüğünü ve iletişim kurmakta zorlandığını ve olay sonrası tutuklayıp psikiyatri hastanesine gönderdiklerini belirtti.

Yapılan bir diğer açıklamada şüpheliye sorgu sırasında yasa gereği bir avukat ve tercüman sağladıklarını ve olayı soruşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN