Ukrayna 5 ülkeye rekor elektrik ihracatı planlıyor

Ukrayna 5 ülkeye rekor elektrik ihracatı planlıyor

Ukrayna'nın devlete ait enerji operatörü Ukrenergo ülkesinin Slovakya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Moldova'ya elektrik ihraç etmeyi planladığını söyledi. Açıklamada, "Bu sayede elektrik üreticileri sadece Ukraynalı tüketicilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda komşu ülkelere elektrik satarak Rusya'nın saldırılarının ardından daha fazla toparlanma için fon alma fırsatına da sahip oluyor" ifadesi kullanıldı.

Ukrayna'nın devlete ait enerji operatörü Ukrenergo yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın bugün Slovakya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Moldova'ya 13 gigawatt saatlik rekor miktarda elektrik ihraç etmeyi planladığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ukrenergo, Telegram'da yaptığı açıklamada, "Bugün, rekor miktarda elektrik ihraç edilmesi planlanıyor. 13 bin 264 megawatt saat, bireysel saatlerdeki maksimum kapasite 716 megawatt'a kadar" dedi.

Devlet şirketi, taşan nehirlerin ve güneşli havanın hidroelektrik ve diğer enerji santrallerinin üretiminin artmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

UKRAYNA'YA TOPARLANMA İÇİN ADIM ATIYOR

Açıklamada, "Bu sayede elektrik üreticileri sadece Ukraynalı tüketicilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda komşu ülkelere elektrik satarak Rusya'nın saldırılarının ardından daha fazla toparlanma için fon alma fırsatına da sahip oluyor" ifadesi kullanıldı.

Rusya'nın kış boyunca Ukrayna'nın altyapısına yönelik saldırılarına rağmen ülkenin enerji sistemi nispeten istikrarlı kalarak 2022'nin sonları ve 2023'ün başlarında meydana gelen büyük ölçekli elektrik kesintilerini önledi.

Naftogaz CEO'su Oleksiy Chernyshov, Ukrayna'nın ilk kez kışı yalnızca yerli gaz kullanarak geçirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN