Ukrayna batırılan Rus gemisinde 7 kişinin öldüğünü iddia etti

Ukrayna batırılan Rus gemisinde 7 kişinin öldüğünü iddia etti

Ukrayna istihbaratı Kırım'ı Rusya'dan ayıran Kerç Boğazı yakınlarında Rus gemisi Sergei Kotov'un İHA ile vurulduğunu iddia etmişti. Saldırı nedeniyle 52 mürettebatın tahliye edildiği belirtilirken, yedi kişinin hayatını kaybettiği altı kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Ukrayna istihbaratı, bir Rus devriye gemisinin İHA saldırısında vurulup batırılmasının ardından yedi kişinin hayatını kaybettiği, altı kişinin de yaralandığını söyledi.

Rus gemisi Sergei Kotov'un Salı sabahı erken saatlerde vurulduğu iddia edilmişti. Ukrayna askeri istihbarat servisi, Karadeniz filo gemisinin 3 yerden hasar gördüğünü söylemişti.

BBC'de yer alan habere göre Kremlin henüz olayla ilgili yorum yapmadı.

GEMİDEKİ 52 MÜRETTEBAT TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna Ana İstihbarat Müdürlüğü (HUR) bir Telegram gönderisinde 52 mürettebatın tahliye edildiğini söyledi. Ukrayna Donanması Sözcüsü Dmytro Pletenchuk, "Şu anda bu gemi deniz dibinde" dedi ve gemide bir helikopterin bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

Ukrayna, batan Sergei Kotov gemisinin maliyetinin 65 milyon dolar (51,2 milyon £) olduğunu belirterek, geminin Kırım'ı Rusya'dan ayıran Kerç Boğazı yakınlarında vurulduğunu da ifade etti.

Sergei Kotov, Rus Donanması'nın 22160 Projesi için tamamlanan dört devriye gemisinden biri. Gemi daha önce geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ukrayna tarafından saldırıya uğramıştı.Ukrayna'ya göre gemi, Şubat 2022'de Ukrayna'nın tam kapsamlı işgalinin ilk gününde Yılan Adası'na düzenlenen saldırıda Moskva kruvazörüyle birlikte rol oynadı. Moskva 2022 yılında Ukrayna tarafından batırılmıştı.

Rusya, yaklaşık 10 yıl önce Kırım yarımadasını yasadışı bir şekilde Ukrayna'dan ilhak etti. Son aylarda Ukrayna, Rusya'nın yarımadada konuşlanmış Karadeniz filosunu defalarca vurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN