Venislavsky: Belarus'un Ukrayna'ya girme tehdidi var

Venislavsky: Belarus'un Ukrayna'ya girme tehdidi var

Ukrayna Parlamentosu milletvekili Fedori Venislavsky, yaptığı açıklamada Belarus'un Ukrayna'yı tehdidinin devam ettiğini söyledi. Venislavskiy, "Belarus'un taktik grupları, hava indirme birlikleri Ukrayna sınırlarının yakınında sürekli konuşlandırılıyor ve manevralar yapıyor." dedi.

Ukrayna Parlamentosu milletvekili ve Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komisyonu üyesi Fedor Venislavskiy, ulusal televizyon kanallarının ortak yayınında açıklamalalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Belarus'un Ukrayna'yı istilası tehdidinin ortadan kalkmadığını söyledi.

Venislavskiy, "İstihbarat birimlerimiz ve uluslararası ortaklarımızdan gelen bilgilere göre, Belarus'un taktik grupları, hava indirme birlikleri Ukrayna sınırlarının yakınında sürekli konuşlandırılıyor ve manevralar yapıyor. Yani tehdit ortadan tam olarak kalkmadı. Böyle bir istila tehdidi bizi Ukrayna-Belarus sınırında güçlü savaş birimlerini bırakmaya zorluyor" dedi.

LUKAŞENKO ÖNCE "GİRERİZ" DEDİ, SONRA "GİRMEYECEĞİZ" DEDİ

Geçtiğimiz günlerde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatına Belarus'un da katılacağı iddia edilerek, Minsk yönetiminin askerlerini hava indirme yöntemiyle Ukrayna'ya sokacağı ifade edilmişti. Ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bunun doğru olmadığını öne sürmüştü.

Ancak aynı Lukaşenko, Rusya'nın işgalinin başlamasından bir gün önce yani 23 Şubat'ta, Rusya'nın ihtiyaç duyması halinde askeri güçleri ile destek vermeye hazır olduklarını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN