Ukrayna bir gecede 16 İHA düşürdü

Ukrayna bir gecede 16 İHA düşürdü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna'dan yeni bir açıklama geldi. Hava Kuvvetleri Ukrayna hava savunma birimlerinin Rusya'nın gece fırlattığı 23 Shahed insansız hava aracından 16'sını imha ettiğini belirtti.

Hava Kuvvetleri Rusya'daki Primorsko-Akhtarsk'tan ve işgal altındaki Kırım'daki Chauda burnundan İHA fırlatıldığını duyurdu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Ukrayna hava savunma birimlerinin Rusya'nın gece fırlattığı 23 Shahed insansız hava aracından 16'sını imha ettiği belirtildi.

Hava saldırısının püskürtülmesinde uçaksavar füze birimleri ve Hava Kuvvetlerinin mobil ateş grupları yer aldı. Silahlar Herson, Dnipro ve Zaporijya Bölgelerinde ele geçirildi. Haberin yayınlandığı sırada herhangi bir kayıp bildirilmedi.

TERMİK SANTRAL HASAR ALDI

Ukrayna'nın önde gelen özel enerji şirketi DTEK, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada , Rusya'nın bir gecede düzenlediği saldırıda termik santrallerinden birinin hedef alındığını söyledi. DTEK'e göre bombardıman tesise "ciddi hasar" verdi.

Şirket, muhtemelen Ukrayna'nın kritik altyapısının konumuna ilişkin hassas bilgileri vermekten kaçınmak için vurulan tesisin nerede bulunduğunu belirtmedi. Suspilne medya kuruluşu, Dnipro Bölgesine bağlı Pavlohrad şehrinde ve bölgesel başkent Dnipro'nun 80 kilometre doğusunda yer alan Pavlohrad bölgesi Pavlohrad'da elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi .

Bölge Valisi Serhii Lysak, Dnipro'da en az 10 saldırı uçağının düşürüldüğünü söylerken ayrıca Dnipro kentinde bir enerji tesisi ve bir altyapı tesisi saldırıya uğradı. Lysak'a göre saldırı sonrası çıkan yangın daha sonra söndürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN