Ukrayna ilk kez kışı sadece kendi gazını kullanarak geçiriyor

Ukrayna ilk kez kışı sadece kendi gazını kullanarak geçiriyor

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, yaptığı açıklamada Ukrayna'nın tarihinde ilk kez sadece kendi gaz üretimini kullanarak kışı geçirdiğini söyledi. Shmyhal, "Şu anda depolama tesislerimizde yaklaşık 10 milyar metreküp gaz var. Ve bu kışı yalnızca Ukrayna tarafından üretilen gazı kullanarak geçiriyoruz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ülkenin gaz üretimi ve kullanımı hakkında açıklamada bulundu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, yaptığı açıklamada Ukrayna'nın tarihinde ilk kez sadece kendi gaz üretimini kullanarak kışı geçirdiğini söyledi. Shmyhal açıklamasında, "Şu anda depolama tesislerimizde yaklaşık 10 milyar metreküp gaz var. Ve bu kışı yalnızca Ukrayna tarafından üretilen gazı kullanarak geçiriyoruz" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bir dizi büyük saldırısına rağmen Shmyhal daha önce Ukrayna enerji altyapısının istikrarlı olduğunu söylemişti.

Başbakana göre, Ukrayna'nın enerji devi Naftogaz ve gaz üreticisi UkrGasVydobuvannya, üretimini yüzde 11 artırarak yeni gaz kuyuları açtı.

Shmyhal, "Genel olarak Silahlı Kuvvetlerimiz, hava savunmalarımız ve enerji çalışanlarımız sayesinde bu kışı istikrarlı bir şekilde geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Kıştan önce Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın sıcaklıklar düştüğünde büyük olasılıkla Ukrayna'nın enerji altyapısını büyük ölçüde hedef alabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ukrayna Askeri İstihbaratının (HUR) temsilcisi Vadym Skibitskyi, 15 Ocak'ta yaptığı açıklamada , Rusya'nın kış aylarındaki füze saldırılarının ağırlıklı olarak Ukrayna'nın askeri-endüstriyel kompleksini hedef aldığını ve bu durumun, önceki kış enerji altyapısına yönelik saldırılardan farklı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN