Ukrayna lideri Zelenskiy, işgalin gidişatını değiştirecek hamleyi duyurdu: Karşı saldırıya hazırız

Ukrayna lideri Zelenskiy, işgalin gidişatını değiştirecek hamleyi duyurdu: Karşı saldırıya hazırız

ABD basınına konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, güçlerinin Rus işgali altındaki toprakları geri almak için uzun zamandır beklenen karşı saldırısını başlatmaya hazır olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılın şubat ayında başlayan Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’nın Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Wall Street Journal'da yeni yayınlanan röportajında, beklenen karşı saldırıya ilişkin, "Ne kadar süreceğini bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, tamamen farklı birçok yoldan gidebilir. Ama bunu yapacağız ve hazırız" ifadelerini kullandı.

Kiev yönetimi, işgal altındaki toprakları geri almaya yönelik karşı saldırının savaşın dinamiklerini değiştireceğini beklerken, Ukrayna lideri, "Başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

BATI’NIN SİLAHLARINI BEKLİYOR

Rusya, doğuda, güneyde ve güneydoğuda Ukrayna topraklarının büyük bölümünü elinde tutarken, Zelenskiy geçen ay Ukrayna'nın karşı saldırıyı başlatmadan önce Batı’dan daha fazla zırhlı aracın gelmesi gerektiğini söylemişti. Ukrayna'nın planlarında başarılı olması için anahtar olan daha fazla askeri yardım ve silah talep ederek Batı’nın desteğini sürdürmesi için diplomatik hamleler yaptı.

Ukrayna'nın bazı bölgelerinde uzun süredir devam eden hava, karşı saldırının yakın olabileceği beklentisini artırdı. Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna, Rus mühimmat depolarına ve lojistik yollara yönelik saldırılarını artırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN