Ukrayna müftüsü işgalci Ruslara karşı savaşacak

Ukrayna müftüsü işgalci Ruslara karşı savaşacak

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmagilov, askeri üniforma giydiği fotoğrafı sosyal medyasında paylaşarak, Rus askerleri ile savaşmak üzere Ukrayna savunma güçlerine katıldığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmagilov, sosyal medya hesabından askeri üniforma giydiği fotoğrafı paylaştı. İsmagilov, Rus askerleri ile savaşmak üzere Ukrayna savunma güçlerine katıldığını duyurdu.

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmagilov, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, askeri üniforma giyerek Kiev Bölgesel Savunma Kuvvetleri üyeleri ile poz verdi.

Tatar kökenli İsmagilov, kendisi ve beraberindekileri "teröre karşı savunma güçleri" olarak tanımlayarak, "Barış zamanında bildiğiniz bu inanılmaz vatansever insanlar, aniden savaş zamanında kardeş oluyorlar." ifadesini kullandı.

İsmagilov, daha önce AA’ya yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle pek çok Müslüman'ın kaçmak ve mülteci durumuna düşmek zorunda kaldığını belirterek, "Ukrayna Müslümanları müftüsü olarak Ukrayna'daki Müslümanları ordumuza ve devletimize desteğe çağırıyorum." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN