Ukrayna Rus devriye gemisine saldırı düzenlendi

Ukrayna Rus devriye gemisine saldırı düzenlendi

Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait 'Sergey Kotov' isimli devriye gemisine deniz İHA'ları ile saldırdıklarını açıkladı. Saldırı nedeniyle geminin hasar aldığı belirtilirken Ukrayna İstihbarat Servisi, Grup 13 isimli özel biriminin gemiye Kerç Boğazı yakınlarında saldırdığını öne sürdü.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna'dan yeni bir saldırı düzenlendiğine dair iddia ortaya atıldı. Ukrayna, Rus Karadeniz Filosu'na ait bir devriye gemisine deniz insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini ve 'Sergey Kotov' isimli geminin hasar gördüğünü açıkladı.

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım açıklarında yaşandığı ifade edilen saldırıya ilişkin Telegram'dan açıklama yapan Ukrayna İstihbarat Servisi, Grup 13 isimli özel biriminin gemiye Kerç Boğazı yakınlarında saldırdığını öne sürdü.

Reuters’ta yer alan habere göre açıklamada, "Magura V5 deniz İHA'larının saldırısı sonucunda Rus gemisi Project 22160 Sergey Kotov, arka bölümünden, sancak tarafından ve iskele tarafından hasar aldı" ifadeleri kullanıldı.

'RUS KARADENİZ FİLOSU, İŞGALİN SEMBOLÜDÜR'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin özel kalemi Andriy Yermak ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Rus Karadeniz Filosu, işgalin sembolüdür. O, Ukraynalı Kırım'da olamaz" dedi.

Kırım'da Moskova'nın atadığı yetkililerin Telegram'dan yaptığı açıklamada da yarımadayı Rusya ana karasına bağlayan köprüdeki tren trafiğinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Ukrayna ordusu, şubat ayında yaptığı bir açıklamada da yine Kırım yakınlarında Rusya'ya ait büyük bir çıkarma gemisine deniz İHA'ları ile saldırı düzenlediğini ileri sürmüş, geminin iskele tarafından aldığı hasar sonucu battığı bilgisi verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN