Ukrayna Rus Su-34 uçağı ve 14 İHA düşürdü

Ukrayna Rus Su-34 uçağı ve 14 İHA düşürdü

Ukrayna Rusya'nın dün gece fırlattığı 17 Şahid tipi insansız hava aracından 14'ünü ve dün sabah bir Su-34 saldırı uçağını düşürdüğünü bildirdi. İHA'ların çoğunluğunun durdurulmasına rağmen saldırı hasara ve sivil kayıplara yol açtı. Odessa'da en az iki kişi hayatını kaybetti ve yedi kişi yaralandı, Harkov'da ise üç kişi yaralandı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin bildirdiğine göre, Rusya'nın dün gece fırlattığı 17 Şahid tipi insansız hava aracından 14'ünü ve dün sabah bir Su-34 saldırı uçağını düşürdüğünü bildirdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre bu, Rusya'nın Şubat ayının sadece iki haftasında 13 savaş uçağını kaybetmesinin ardından bu ay düşürülen ilk Rus savaş uçağı oldu. Su-34'ün yerel saatle sabah 9'da doğu cephesinde Ukrayna mevzilerine güdümlü hava bombalarıyla saldırmaya çalışırken düşürüldüğü bildirildi.

ODESSA'DA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

17 adet Şahed tipi insansız hava aracı, Rusya'nın Krasnodar Krayı'ndaki Primorsko-Akhtarsk'tan ve işgal altındaki Kırım'dan fırlatıldı. Bunlardan yaklaşık 14'ü Odessa, Mıkolayiv, Zaporijya, Harkov, Sumi ve Dnipro Bölgeleri üzerinde düşürüldü.

İHA'ların çoğunluğunun durdurulmasına rağmen saldırı hasara ve sivil kayıplara yol açtı. Odessa'da en az iki kişi hayatını kaybetti ve yedi kişi yaralandı, Harkov'da ise üç kişi yaralandı.

Hava Kuvvetlerine göre, Rusya ayrıca Herson ve Donetsk bölgelerinin işgal altındaki kısımlarından havadan atılan Kh-59/Kh-35 seyir füzeleriyle Ukrayna'ya saldırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN