Ukrayna Rusya'nın elindeki çıkarma gemisini vurduğunu duyurdu

Ukrayna Rusya'nın elindeki çıkarma gemisini vurduğunu duyurdu

Ukrayna, 24 Mart'ta Kırım'daki Rus donanmasına düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya'nın 2014'te ele geçirdiği "Konstantin Olşanskiy" isimli büyük çıkarma gemisinin hedef alındığı belirtildi.

Ukrayna ve Rusya arasında dönem dönem tansiyon yükselmeye devam ediyor. Ukrayna ordusunun, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nda Rusların elindeki "Konstantin Olşanskiy" isimli çıkarma gemisini vurduğu bildirildi.

24 MART'TA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Ukrayna Ordusu Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmitriy Pletençuk, Ukrayna ordusunun 24 Mart'ta Kırım'daki Rus donanmasına düzenlediği saldırı hakkında yerel basına açıklamalarda bulundu.

Kırım'a 24 Mart Pazar günü yapılan saldırı sırasında "Yamal" ve "Azov" çıkarma gemileri ile "Konstantin Olşanskiy" gemisine de saldırı gerçekleştirdiklerini aktaran Pletençuk, geminin hasar aldığını ve en azından şimdilik savaş görevi için uygun olmadığını belirtti.

GEMİ RUSYA TARAFINDAN 2014'TE ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Pletençuk, Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait "Konstantin Olşanskiy" çıkarma gemisinin, Ruslar tarafından 2014'te ele geçirildiğini ifade etti.

Sözcü Pletençuk, Ukrayna ordusunun 24 Mart Pazar günü gerçekleştirdiği saldırı sırasında Kırım'da Rus donanmasına ait "Ivan Khurs" keşif gemisinin de vurulduğunu belirtti.

Fotoğraf temsilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN