Ukrayna savaşın yıl dönümünde Rus çelik tesisini vurdu

Ukrayna savaşın yıl dönümünde Rus çelik tesisini vurdu

Ukrayna savaşın ikinci yıl dönümünde Rus çelik fabrikasına İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırısı sonrası yangın çıkan tesisin Rusya'nın çelik üretiminin yaklaşık yüzde 18'inden sorumlu olan bir tesis olduğu belirtildi.

Kiev'den bir kaynak, Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalinin ikinci yıl dönümünde bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının gece boyunca büyük bir Rus çelik fabrikasını vurması sonucu yangına neden olduğunu söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya'nın Lipetsk bölgesinin valisi, tesisin Ukrayna sınırının yaklaşık 400 kilometre kuzeyindeki Lipetsk şehrinde bulunan ve Rusya'nın çelik üretiminin yaklaşık yüzde 18'inden sorumlu olan bir tesis olduğunu belirtti.

Yetkililer, Rus çelik üreticisi Novolipetsk tarafından işletilen tesiste çıkan yangının söndürüldüğünü ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti.

"TESİS UKRAYNA İÇİN MEŞRU BİR HEDEFTİR"

Ukraynalı kaynak Reuters'e, GUR askeri istihbaratı ve SBU güvenlik servisinin ortak operasyonu olan saldırının büyük bir yangına yol açtığını ve personelin tahliye edildiğini söyledi.

Kaynak, tesisin yerini belirtmeden, "Bu işletmenin hammaddeleri Rus füzeleri, topları ve insansız hava araçlarını üretmek için kullanılıyor. Dolayısıyla bu, Ukrayna için meşru bir hedeftir" dedi.

Konuya yakın bir kaynak, soruşturma ekibinin tesiste çalışması sırasında tesisteki üretimin durdurulduğunu söyledi. Kaynak, hasarın önemli olmadığını da sözlerine ekledi. Lipetsk fabrikası yassı çelik konusunda uzmanlaşmış olup NLMK'nın çelik ürünlerinin yüzde 80'ini üretmektedir.

Ukrayna'nın Rus askeri ve endüstriyel hedeflerine yönelik insansız hava aracı saldırıları son aylarda giderek yaygınlaştı; ancak Ukraynalı kaynaklar daha önce bir çelik fabrikasına düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmemişti.

Öte yandan Rus yetkililer, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının Lipetsk, Kursk ve Tula bölgelerinde gece boyunca düşürüldüğünü belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN