Ukrayna'dan Rusya'nın demir cevheri tesislerine saldırı

Ukrayna'dan Rusya'nın demir cevheri tesislerine saldırı

Rusya Ukrayna'nın iki İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda Rusya'nın en büyük demir cevheri tesislerinden birinde yakıt tesislerini vurduğu belirtilirken, olayda kimsenin yaralanmadığı ancak yakıt deposunda yangın çıktığı ifade edildi.

Rus yetkililer ve tesis sahibi, iki Ukraynalı insansız hava aracının Rusya'nın en büyük demir cevheri tesislerinden birinde yakıt tesislerini vurduğunu, ancak kimsenin yaralanmadığını ve tesisin normal şekilde çalıştığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Kursk Valisi Roman Starovoit, ikinci bir insansız hava aracının, Rusya'nın en büyük demir cevheri üreticisi Metalloinvest'e ait olan Mikhailovsky GOK demir cevheri tesisini, ilk saldırının duyurulmasından yaklaşık iki saat sonra vurduğunu söyledi.

Sosyal medyada, Rus hava karşıtı savunmaların faaliyette olduğunu ve insanları sakin kalmaya çağırdığını söyledi.

Rus Telegram kanallarındaki doğrulanmamış video görüntüleri, görünüşe göre ilk saldırıdan sonra gökyüzüne yükselen siyah duman bulutlarını ve tesisteki hasarı gösteriyordu.

YAKIT DEPOSU ALEV ALDI

Metalloinvest, ilk saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün, Zheleznogorsky bölgesinde gerçekleştirilen drone saldırısı sonucunda, Mikhailovsky Madencilik ve İşleme Tesisi'nin yakıt ve madeni yağ deposundaki bir yakıt deposu alev aldı" dedi.

Şirket, her iki saldırının ardından ayrı ayrı açıklamalarda bulunarak tesisin normal şekilde çalıştığını söyledi. "Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangının söndürülmesi için gerekli tedbirle alınıyor" ifadesini kullandı.

Starovoit, Kursk bölgesindeki demir madenleriyle tanınan ve Ukrayna sınırına yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Zheleznogorsky bölgesindeki tesise düzenlenen saldırılardan Kiev'i sorumlu tuttu. Daha sonra bölgeye füze saldırısı riskinin bulunduğunu söyledi.

Mikhailovsky GOK, Rusya'nın en büyük demir cevheri madenciliği ve işleme tesislerinden biridir. Metalloinvest'e göre Mikhailovsky GOK, açık ocak madenciliği yoluyla 10,4 milyar ton kanıtlanmış rezerve sahip bir demir cevheri yatağı geliştiriyor.

Ukrayna'nın insansız hava aracı saldırıları son haftalarda defalarca Rus petrol rafinerilerini ve diğer ekonomik altyapıyı vurdu. Kursk bölgesi savaş sırasında düzenli saldırılara maruz kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN