Ukraynalı iş insanı Kolomoisky'nin tutukluluk süresi uzatıldı

Ukraynalı iş insanı Kolomoisky'nin tutukluluk süresi uzatıldı

Ukrayna'nın en tanınmış iş insanlarından biri olan Ihor Kolomoisky, petrol ve gaz varlıklarıyla ilgili dolandırıcılık ve kara para aklama iddiaları nedeniyle 2 Eylül'de tutuklanmıştı. Mahkeme Kolomoisky'nin tutukluluk süresini iki ay daha uzatma kararı aldı.

Ukrayna'nın en tanınmış iş insanlarından biri olan Ihor Kolomoisky, petrol ve gaz varlıklarıyla ilgili dolandırıcılık ve kara para aklama iddiaları nedeniyle 2 Eylül'de tutuklanmıştı. Kefaleti başlangıçta 509 milyon Hırvat kunası (Hr) (şu anda 13,2 milyon dolar) olarak belirlenmişti.

Avukatının verdiği bilgiye göre, Shevchenkivskyi Bölge Mahkemesi oligark Ihor Kolomoisky'nin tutukluluk süresini iki ay daha uzattı ancak kefaletini 2,4 milyar Grivnası'na (62,5 milyon dolar) düşürdü.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (NABU), 7 Eylül'de Kolomoisky'yi 2015 yılında PrivatBank'tan 250 milyon doları zimmete geçirmekle suçlayarak ek suçlamalarda bulunmuştu.

TUTUKLULUĞU 25 NİSAN'A KADAR UZATILDI

Savcı, bunun kısmen oligarkın Ukrayna vatandaşlığını kaybetmiş olması ve artık İsrail vatandaşı olmasından kaynaklandığını, bunun da yurtdışında saklanma riski yarattığını söyledi.

Kolomoisky'nin avukatı Oleksandr Lysak, Kolomoisky'nin azaltılmış meblağa rağmen kefaletini ödemeyi planlamadığını söyledi.Tutukluluğu 25 Nisan'a kadar uzatıldı. 61 yaşındaki Kolomoisky, gözaltındayken sağlık sorunlarından defalarca şikayetçi oldu. Sağlık sorunları nedeniyle tutukluluk süresinin ev hapsine çevrilmesi yönündeki dilekçesi Kasım ayında reddedildi.

Shevchenkivskyi Bölge Mahkemesi daha önce Kolomoisky'nin tutukluluk süresinin Ocak ayında uzatılmasına karar vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN