Ukrayna'ya kargo kargo silah yardımı yapan ABD'den net mesaj: Çalışma asla durmayacak

Ukrayna'ya kargo kargo silah yardımı yapan ABD'den net mesaj: Çalışma asla durmayacak

ABD'nin Ukrayna'ya yardım paketi kapsamındaki silahları Philadelphia kenti yakınlarındaki McGuire-Dix-Lakehurst üssünde kargo uçağına yüklendi. Savunma Bakanı Austin, "Çalışma devam ediyor. Asla durmayacak" diyerek askeri personeli övdü.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş tam 6 aydır sürerken ABD ve Batılı ülkeler Kiev yönetiminde askeri desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, silah yardımı kapsamında yaptığı açıklamada, “Çalışma devam ediyor. Asla durmayacak. Personelimiz, Ukrayna halkının ülkelerini savunmak için ihtiyaç duydukları donanıma sahip olduğundan emin olmak için gece gündüz çalışıyor” dedi.

abd-0001-layer-3

ABD’DEN 3 MİLYAR DOLARLIK SİLAH YARDIMI

ABD’nin Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık silah yardımı daha yapacağı açıklandı. Beyaz Saray’ın bugün içinde silah yardımı kararını açıklamasının beklendiği duyuruldu. Bu silah yardım paketiyle birlikte ABD, Ukrayna’ya 10 milyar dolarlık silah yardımı yapmış olacak.

abd-0002-layer-2

PUTİN, ABD’Yİ SAVAŞI KÖRÜKLEMEKLE SUÇLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ABD’yi Ukrayna savaşını körüklemekle suçlamıştı.

abd-0000-layer-4

Putin, ABD’nin birçok ülkenin iç işlerine karışarak, bu ülkeleri kendisine boyun eğdirmeye çalıştığını belirterek, benzer bir denemeyi Çin’e karşı Tayvan’da da yaptığını vurgulamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN