'Ülkenin en korkunç seri katili' unvanına sahipti: 20 yıllık 'pardon'

'Ülkenin en korkunç seri katili' unvanına sahipti: 20 yıllık 'pardon'

Avustralya'da 2003 yılında dört çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kathleen Folbigg 20 yıllık hapis cezasının ardından ortaya çıkan yeni bulgularla serbest bırakıldı. Yapılan araştırmada kadının çocuklarını öldürmediği, çok nadir görülen ve ani epilepsi ya da kalp krizine yol açabilen genetik mutasyon saptandığı, ölümlere de bunların yol açtığı ortaya çıktı.

Avustralya'daki bir dava ağızları açıkta bıraktı. Ülke tarihine geçen yargılama, Kathleen Folbigg isimli kadının dört çocuğunun 1989 ile 1999 yılları arasında yaşamını yitirmesiyle başladı. En küçüğü 19 günlük ve en büyüğü 19 haftalık olan çocukların ölmesinin ardından anne Folbigg cinayet suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Euronews'de yer alan habere göre, 'Ülkenin en korkunç seri katili' olarak nitelenen anne Folbigg, yargılama süresince suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme 2003 yılında anne Folbigg'i suçlu bularak 25 yıl hapis cezasına mahkum etti.

YENİ BULGULAR ÖLÜMLERİN NEDENİNİ ORTAYA KOYDU

Temyiz başvurularından da sonuç alınamazken son olarak 2019 yılında yargı kararının değiştirilmesine gerek olmadığı sonucuna varıldı.

Ancak emekli yargıç Tom Bathurst başkanlığında yapılan yeni soruşturma sonucunda savcılar, gen mutasyonları üzerine yapılan incelemenin çocukların ölümlerine ilişkin anlayışlarını değiştirdiğini kabul etti.

Emekli yargıç Bathurst'ün araştırmasında çocukların genetik bir mutasyondan kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi. Çocuklarda çok nadir görülen ve ani epilepsi ya da kalp krizine yol açabilen genetik mutasyon saptandığı bildirildi.

20 YILIN ARDINDAN SERBEST

Yeni Güney Galler Başsavcısı Michael Daley pazartesi günü, Eski Yargıç Bathurst'ün anne Folbigg'in hüküm giydiği suçlamalarla ilgili makul şüpheler olduğu 'kesin görüşüne' geldiğini duyurdu. Bu görüşün ardından dört çocuğunu öldürmekten 20 yıl hapis yatan kadının serbest bırakılmasına karar verildi.

Ancak şartsız şekilde tahliye edilen kadının davasının temyiz mahkemesinde devam edeceği ve bir yıl içinde kesin kararı çıkacağı belirtildi. Folbigg'in suçsuz bulunması halinde devlete tazminat davası açabileceği ve anlaşma yolunu seçebileceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN