Ulusal Muhafız askerleri New York metrosunda

Ulusal Muhafız askerleri New York metrosunda

ABD'nin New York Eyaletinin metrosunda güvenlik önlemleri artırılıyor. Eyalet Valisi Kathy Hochul New York polisinin metrodaki yolcuların çantalarını kontrol etmesine yardımcı olmak için eyaletin Ulusal Muhafızlarından 750 askeri görevlendireceğini duyurdu.

ABD'nin New York Eyaletinin Valisi Kathy Hochul yaptığı açıklamada, New York polisinin şehrin genişleyen metro sistemindeki en işlek istasyonlarda yolcuların çantalarını kontrol etmesine yardımcı olmak için eyaletin Ulusal Muhafızlarından 750 askeri görevlendireceğini duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Hochul amacın suçu caydırmak olduğunu belirtirken uygulamaya New York Eyalet Polisi ve devlet kontrolündeki Metropolitan Ulaşım Otoritesi Polisi'nden 250 polis daha katılacak. Hochul yakın zamanda toplu taşıma çalışanlarına yönelik saldırılara yanıt olarak konuşlandırma kararının alındığını belirtti.

Polis verilerine göre Şubat ayında metrodaki suçlar 2023 yılının aynı ayına göre yaklaşık yüzde 15 azaldı. Hochul, "İşlerin iyiye gittiğini söylemek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamaz. Özellikle de birisinin boğazından bıçaklandığını veya metro raylarına atıldığını yeni duyduğunuzda. Bunun psikolojik bir etkisi var" dedi.

BİN POLİS DAHA METRODA GÖREVLENDİRİLDİ

Federal ve eyalet liderleri tarafından ortaklaşa kontrol edilen bir askeri güç olan New York Ulusal Muhafızları'nın askerleri barış zamanında tutuklama yetkisine sahip değil ancak bu yetkiye sahip olan polis memurlarına yardım edecek.

Polis memuruyken metroda devriye gezen Demokrat New York Belediye Başkanı Eric Adams, Ocak ayında saldırı ve hırsızlık olaylarında yaşanan artışın ardından Şubat ayında metroya yaklaşık 1000 şehir polisi daha gönderdiğini söyledi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü, metrolarda çanta kontrolleri yapılmaya başlanacağı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN