Üniversitelilerin derdi her ülkede aynı! Kira fiyatları yüksek olunca... 979 kilometrelik yolu uçakla gidip geliyor

Üniversitelilerin derdi her ülkede aynı! Kira fiyatları yüksek olunca... 979 kilometrelik yolu uçakla gidip geliyor

Türkiye'de üniversitelerin bulunduğu il ve ilçelerde kira fiyatlarının yüksekliğine benzer sorun, Kanada'nın Vancouver kentinde de bir sorun! Yüksek kira ödememek için 979 kilometrelik yolu uçakla gidip geliyor...

Kanada'nın Vancouver kentinde eğitim gören bir öğrenci, kira ödemek yerine derslere uçakla gidip gelerek tasarruf ettiğini açıkladı. Calgary şehrinde yaşayan Tim Chen, haftada iki kez uçakla Vancouver'a giderek üniversite derslerine katılıyor.

AYLIK KİRA FİYATI, AYLIK UÇUŞ FİYATININ NEREDEYSE 2 KATI

yol.png

Chen, uçak bileti masrafının Vancouver'daki kira ödemekten daha ekonomik olduğunu ifade etti. Gidiş-dönüş biletlerini ortalama 150 dolar (yaklaşık 4 bin 600 TL) fiyatla aldığını belirten öğrenci, aylık olarak bu masrafın 1200 dolara (yaklaşık 37 bin 200 TL) denk geldiğini, Vancouver'da ise ortalama kira bedelinin 2 bin 100 dolar (yaklaşık 65 bin 100 TL) civarında olduğunu dile getirdi.

Sadece haftada 2 gün okula gitmesi gerektiğini söyleyen Chen, "Bu yöntemin kira ödemekten daha maliyet açısından avantajlı olduğunu fark ettim ve tasarruf ettim" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN