Ünlü İsrailli gazeteciden şoke eden çıkış: Hamas liderlerinin çocuklarını kaçırmalıyız

Ünlü İsrailli gazeteciden şoke eden çıkış: Hamas liderlerinin çocuklarını kaçırmalıyız

İsrailli gazeteci Zvi Yehezkeli, Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için İsrail makamlarının yeterince girişimde bulunmadığını belirterek "Hamas liderlerinin çocuklarının kaçırılması" çağrısı yaptı.

İsrailli gazeteci Zvi Yehezkeli, yerel radyo istasyonu 103FM'e verdiği röportajda, Hamas'ın Gazze'de esir tuttuğu İsraillilerin takasına ilişkin müzakereler hakkında konuştu. Hamas'ın elindeki İsrailli esir Hadar Godlin'in ailesinin "İsrail makamlarının yeterince girişimde bulunmadığı" iddiasına katıldığını belirten Yehezkeli, "İsrail'in yapabileceği daha çok şey var. İsrail, henüz Hamas liderlerinin oğullarını kaçırmaya çalışmadı" dedi.

Yehezkeli, Hamas ile yürüttüğü esir takası müzakerelerinde İsrail'in "binlerce teröristi bırakmasını" doğru bulmadığını dile getirdi.

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, 14 Aralık'ta hareketin kuruluşunun 35. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Hamas'ın daha önce Filistinli esirler meselesine ilişkin İsrail'le gizli müzakereler yürüttüğünü açıklamış ve anlaşmanın tamamlanması için Tel Aviv yönetimine belirli bir mühlet verdiklerini duyurmuştu.

KASSAM TUGAYLARININ ESİR ALDIĞI İSRAİLLİLER

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında 2'si asker 4 İsraillinin esir alındığını açıklamıştı. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

İsrail tarafı ise Oron Şaul ve Hadar Goldin isimli askerlerinin savaşta öldüklerini ancak cesetlerinin alıkonulduğunu, biri Etiyopya asıllı (Avera Mengistu) diğeri Arap (Hişam es-Seyyid) olmak üzere 2 vatandaşının da Gazze'de olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Savunma Bakanlığı, daha sonra Gazze savaşında öldüğü duyurulan Goldin ve Şaul'un durumunu "kayıp ve esir" olarak değiştirmişti.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda 7 Haziran 2021'de yayımlanan bir programda, kimliğine ilişkin bilgi verilmeyen, Gazze'de Kassam Tugaylarının elinde tutulduğu belirtilen İsrailli askerin ses kaydına yer verilmişti.

Kassam Tugayları, 28 Haziran 2022'de Gazze'de elinde tuttuğu İsraillilerden Hişam es-Seyyid'in videosunu yayımlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN