Vatikan duyurdu: Papa yarın sabah taburcu edilecek

Vatikan duyurdu: Papa yarın sabah taburcu edilecek

Katolik Kilisesi’nin yönetim merkezi Vatikan’dan bir yetkili, geçtiğimiz günlerde solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Papa Francis’in son yapılan testlerden sonra yarın sabah taburcu edilmesinin beklendiğini duyurdu.

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, geçtiğimiz çarşamba günü nefes darlığı şikayetiyle başkent Roma'daki Gemelli Hastanesi'ne kaldırılan Papa'nın durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bruni, Papa'nın durumunun iyiye gittiğini ve hastanede kendisine yardımcı olan doktorlar, hemşireler, asistanlar ve jandarma personeliyle pizza yediğini söyleyerek, "Bu sabah kahvaltıdan sonra biraz gazete okudu ve işine geri döndü. Papa Hazretleri’nin bu sabah yapılan son testlerin sonuçlarının ardından yarın Santa Marta'daki evine dönmesi bekleniyor" şeklinde kaydetti.

PASKALYA TÖRENLERİNDE HAZIR OLACAK

Bruni, Papa'nın yarın hastaneden ayrılmasından sonra pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nda yapılacak ‘Palmiye Pazarı’ ayininde bulunmasının beklendiğini ekledi. Sözcü Bruni, dün akşam yaptığı açıklamada da Papa Franciscus'a enfeksiyöz bronşit tanısı konulduğunu bildirmişti.

Diğer yandan, Papa'nın rahatsızlığı sebebiyle gelecek hafta yapılacak olan Paskalya Yortusu'nun ayin ve ritüellerini kimin yöneteceği soru işaretleri yaratmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN