Veli ve öğrenciler psikolojik şiddet uyguluyor iddiası: Güney Kore’de öğretmenler protesto düzenledi

Veli ve öğrenciler psikolojik şiddet uyguluyor iddiası: Güney Kore’de öğretmenler protesto düzenledi

Güney Kore'de bir öğretmenin veli ve öğrencilerden psikolojik şiddet görmesinin ardından intihar etmesinin ardından eğitimciler protesto gösterisi düzenledi. "Kamusal Eğitime Ara Günü" adı altında yapılan protestoda, eğitimciler psikolojik şiddetin önlenmesi ve öğretmenlerin korunması taleplerini dile getirdi. En az 30 okulda eğitime geçici olarak ara verildi.

Güney Kore'de bir ilkokul öğretmeninin öğrenci ve velilerden psikolojik şiddet görmesi sonucu intihar etmesi, eğitimcilerin sorunlarını protesto etmesine neden oldu. Geçtiğimiz ay Seul'de meydana gelen olayda, veli ve öğrencilerden psikolojik şiddet gördüğü belirlenen bir öğretmenin intihar etmesi, eğitimcilerin veli zorbalığına karşı tepkilerini artırdı. Ulusal Meclis önünde gerçekleştirilen protesto gösterisine katılan öğretmenler, psikolojik şiddetin önlenmesi ve öğretmenlerin korunması taleplerini dile getirdi.

ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ TALEBİ

Eğitimciler, disiplin cezası uygulayan öğretmenlerin çocuk istismarından sorumlu tutulabilecek yasalarda değişiklik yapılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebinde bulundu. Protestolara katılmak üzere birçok öğretmen bir günlük izin aldığından en az 30 okulda eğitime geçici olarak ara verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN