Wagner lideri Prigojin için Rostov’da anma töreni düzenlendi

Wagner lideri Prigojin için Rostov’da anma töreni düzenlendi

İki ay önce Rusya'ya karşı darbe girişiminde bulunup daha sonra geri çekilen paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in, düşen özel uçağında yanındaki 9 kişiyle beraber ölmesinin ardından Rostov-na-Donu kentinde bulunan Wagner merkezi yakınlarında anma töreni düzenlendi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken, 23 Haziran'da Rusya'ya karşı isyan başlatan ancak bir gün sonra geri adım atan paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait özel jet, başkent Moskova’dan St. Petersburg kentine giderken Tver Bölgesi’nde düştü. Kazada, 3’ü pilot toplam 10 kişi hayatını kaybetti. Uçağın yolcu listesinde Prigojin’in de bulunduğu aktarılırken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Prigojin'in öldüğünü belirtti.

Rusya'nın Rostov-na-Donu’da bulunan Wagner merkezi önünde toplananlar, Prigojin ve 10 kişinin anısına düzenlenen anma töreninde mum yaktı, çiçek bıraktı.

1692903702354-aa-20230824-31990843-31990836-wagnerin-kurucusu-prigojin-rostovda-anildi-1.jpg

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) da düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı.

1692903742211-aa-20230824-31990843-31990827-wagnerin-kurucusu-prigojin-rostovda-anildi.jpg

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Wagner Lideri Prigojin'in ölümüne ilişkin ailesine başsağlığı dilemiş, "Bilirkişi raporu zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN