Washington’da 11 Eylül paniği

Washington’da 11 Eylül paniği

Amerikan başkenti üzerinde uçan küçük bir Cessna tipi uçak hava sahasını ihlal edince savaş jetleri ile arasında adeta kovalamaca yaşandı. Jetlerin havalanması ses patlaması etkisi yaparak başkentte büyük korkuya yol açtı. Çağrılara cevap vermeyen uçak sonunda Virginia’da düşerken, içindeki dört kişi öldü.

ABD’nin başkenti Washington tarihinde ender rastlanan bir panik yaşadı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda önceki gün yerel saatle 15.30 civarında sonik patlama sesine benzer büyük bir gürültü duyulduğu belirtildi. Patlama nedeniyle evlerde sarsıntı hissedilirken, bazı sosyal medya kullanıcıları patlamanın muhtemel bir askeri tatbikatla ilgili olabileceği şeklinde yorumlarda bulundu.

Daha sonra Annapolis Acil Yönetim Ofisinin sosyal medya hesabından, patlamanın “Savunma Bakanlığına bağlı yetkili bir uçuş”tan kaynaklandığı, ses sınırını aşan askeri uçağın sonik patlamaya neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

Federal Havacılık İdaresinden yapılan yazılı açıklamada da Tennessee’den Long Island’a gitmek üzere kalkan Cessna tipi uçağın başkent üzerinde uçuşa yasak bölgeye girdiği, daha sonra Virginia’nın güneybatı bölgesinde dağlık araziye düştüğü bildirildi. Uçağın düştüğü açıklamalarından birkaç saat sonra bölge polisi, kurtarma ekibinin uçağın enkazına ulaştığını açıkladı.

İlk belirlemelere göre kazada kurtulan olmadığı belirtilen açıklamada, kaza mahallindeki incelemelerin sürdüğü kaydedildi. ABD basınında, söz konusu uçağın telsiz uyarılarına karşılık vermediği, bunun üzerine F-16’ların ses patlamasına neden olan süpersonik hızda acil müdahale yetkisiyle havalandığı bilgisi yer aldı. CNN’e göre düşen uçak Florida merkezli bir şirkete kayıtlıydı.

Şirketi yöneten John Rumpel, kızının, iki yaşındaki torununun, dadısının ve pilotun uçakta olduğunu söyledi. Kuzey Carolina’daki evini ziyaret ettikten sonra, Long Island’daki East Hampton’daki evlerine döndüklerini söyledi. Kendisi de bir pilot olan Rumpel, yetkililerden fazla bilgi almadığını ancak ailesinin acı çekmemesini umduğunu anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN