Yeni yayınlanan rapor İngiltere’yi karıştırdı: Londra polisi ırkçı ve kadın düşmanı

Yeni yayınlanan rapor İngiltere’yi karıştırdı: Londra polisi ırkçı ve kadın düşmanı

İngiltere başkenti Londra polisi hakkında hazırlanan bir raporda, şehir polisinin "kadın ve çocukları korumada başarısız" ve kurumsal olarak "ırkçı ve kadın düşmanı" olduğu kaydedildi. Londra Belediye Başkanı, tüm sorumluluğu kabul ettiğini belirterek, teşkilatın elden geçirilmesini söyledi.

İngiltere'de Londra Metropolitan Polisi’ne yönelik yayımlanan yeni bir raporda, polis teşkilatının "kadın ve çocukları korumada başarısız" ve kurumsal olarak "ırkçı ve kadın düşmanı" olduğu kaydedildi.

‘TEŞKİLAT YÖNETİMİ KABUL ETMİYOR’

2021 yılının mart ayında Sarah Everard adlı kadının, bir polis tarafından kaçırılıp cinsel istismara uğratılmasından sonra öldürülmesiyle Londra Metropolitan Polisi’ne yönelik inceleme başlatan Barones Louise Casey'in yayımladığı bağımsız rapor, polis teşkilatının "tamamen elden geçirilmesi" gerektiğini ortaya koydu.

Parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi Casey'in yayımladığı 363 sayfalık raporda, Londra Metropolitan Polisi’nin kurumsal olarak "ırkçı, kadın düşmanı ve homofobik" olduğu belirtildi. Teşkilatın üst yönetiminin, on yıllardır bu durumu kabul etmediği vurgulanan raporda, "ayrımcı ve zorba davranışların kökünü kazımakta sistematik başarısızlığının" altı çizildi.

Raporda, Sarah Everard'ı öldüren Wayne Couzens ve çok sayıda kadına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan David Carrick gibi çok daha fazla polis memurunun teşkilat bünyesinde olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu. Londra Metropolitan Polisi’nin, halkı "kadınları taciz eden polis memurlarından korumakta başarısız" olduğu ifade edilen raporda, kadın ve çocukların hak ettikleri koruma ve desteği alamadığı da eklendi.

‘YENİ VAKALAR ORTAYA ÇIKABİLİR’

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, incelemenin bulguları konusunda tüm sorumluluğu kabul ettiğini belirterek raporda yer verilen "teşkilatın tamamen elden geçirilmesi gerektiği" tavsiyesini vurguladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman ise, Londra Metropolitan Polis Teşkilatı Müdürü Mark Rowley'in liderliğinde teşkilatta reform yapılması ve tüm Londralılar için sağduyulu polislik hizmeti sunulması yönünde ilerleme kaydedildiğinden emin olduğunu belirterek "Kabul edilemez daha fazla vakanın gün ışığına çıkacağını" ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN