Yeni Zelanda okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda'nın yeni başbakanı Christopher Luxon görevdeki ilk 100 günü için bugün yayınladığı eylem planında okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamayı, her gün bir saat okuma, yazma ve matematik derslerini zorunlu hale getirmeyi, tütün kontrollerini kaldırmayı hedeflediğini açıkladı.

Pazartesi günü Başbakanlık görevini devralan Yeni Zellanda Başbakanı Christopher Luxon, bugün yayınladığı eylem planı ile 49 icraatın ana hatlarını çizdi. Yeni Zelanda Başbakanı Luxon geçirmeyi planladığı ilk yeni yasanın, merkez bankasının yetkisini yalnızca enflasyonu kontrol altında tutmaya odaklayacak şekilde daraltacağını söyledi.

100 günlük plandaki eylemlerin çoğu, altı yıldır görevde olan önceki liberal hükümetin girişimlerinin yürürlükten kaldırılmasını içeriyor. Yeni çabalar arasında yenilenebilir enerji üretimini ikiye katlama planı da yer alıyor. Luxon, tedbirlerin çoğunun ekonomiyi iyileştirmeyi hedeflediğini söyledi.

okuma-1.jpg

HER GÜN OKUMA ZORUNLU HALE GELİYOR

Hükümetin eğitim alanında atacağı adımlar arasında, okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamak ve her gün bir saat okuma, yazma ve matematik derslerini zorunlu hale getirmek bulunuyor.

Başbakan Luxon, 2022'de Meclis'ten geçen ve 2024'te uygulamaya konulması planlanan, 2008 sonrası doğanların sigara satın almasını ömür boyu engelleyen yasayı iptal edeceğini de duyurdu. İptal edileceği duyurulan yasa ile var olan sigara satıcılarının yüzde 90'ına satış yasağı getirilmesi ve sigaralardaki nikotin miktarının azaltılması öngörülüyordu. Başbakan Luxon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz statükoya bağlı kalıyoruz. Yeni Zelanda genelinde sigara içme oranlarını düşürmeye devam edeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN