Yılbaşı kutlamalarına 7 ülkeden yasak

Yılbaşı kutlamalarına 7 ülkeden yasak

Koronavirüs, dünyadaki etkisini sürdürürken bir yıl daha bitiyor. Omıcron varyantıyla birlikte birçok ülkede kısıtlamalar geri gelmişti. Yeni yılın da yaklaşmasıyla birlikte ek kısıtlamalar gündemde. Birçok ülkede yapılması planlanan tüm kutlamalar yasaklandı.

Koronavirüs (Kovid-19) dünyadaki etkisini sürdürürken bir yıl daha bitiyor. Omicron varyantıyla birlikte birçok ülkede kısıtlamalar geri gelmişti. Yeni yılın da yaklaşmasıyla birlikte ek kısıtlamalar gündeme geldi. Dünya çapında 7 ülke, yılbaşına ilişkin planlanan tüm kutlamaları yasakladı. O ülkelerin başında Kovid-19 ile birçok can kaybı veren İtalya geldi. Devamında ise Yunanistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Hindistan ve Brezilya var.

Yasak getiren ülkeler şöyle:

İtalya

Günlük vaka sayılarının rekor kırdığı İtalya'da, halka açık tüm etkinliklere kısıtlamalar getirildi. Yöneticiler, yeni yıl kutlamalarının yasaklandığını açıkladı. Sağlık Bakanı Roberto Speranza, tekrar açık havada maske takmanın zorunlu olacağını söyledi.

Kovid-19 ortaya çıktığı zamandan beri Avrupa’da en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya, yılbaşı gecesi kamuya açık alanlarda yapılması planlanan tüm kutlamaları yasakladı. Günlük vaka sayılarının yeniden rekor seviyelere yükseldiği ülkede Speranza, tüm dış mekanlarda da maske kullanmanın zorunlu hale geleceğini söyledi. Bakan ayrıca tüm ulaşım araçları ve sinema tiyatro gibi kapalı alanlarda Ffp2 tipi yüz maskelerinin kullanılması talimatını verdi.

Öte yandan ülke genelinde konserler ve her türlü açık hava etkinliği de alınan kararla 31 Ocak tarihine kadar yasaklandı. Ayrıca yine aynı tarihe kadar ülke genelinde, eğlence mekanları kapalı olacak.

Yunanistan

Vakaların arttığı Yunanistan'da da yılbaşı kutlamaları yasaklandı. Açık alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. Sağlık Bakanı Thanos Plevris, eğlence ve spor sektöründe yeni önlemlerin alındığını söyleyerek yeni bir kapanmanın önüne geçmek istediklerini söyledi. Tedbirler bu sabahtan itibaren geçerli olacak.

Fransa

Fransa'da yetkililer, vakaların artması ve hükümetin yeni bir kapanmadan kaçınmaya çalışması nedeniyle insanları tatil öncesinde aşı olmaya çağırdı. Tatillerde virüsün yayılmasını engellemek için hükümet, yılbaşı kutlamalarında halka açık konserleri ve havai fişek gösterilerini yasakladı. İnsanlara kalabalık toplanmalardan kaçınma çağrısında bulunuldu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, "Ne kadar az olursanız, risk o kadar düşük olur" dedi.

Paris'teki Champs Elysees caddesinde havai fişeklerin yanı sıra şenlikler de iptal edildi.

ÇEVRİMİÇİ YILBAŞI KUTLAMASI

İngiltere

İngiltere'de artan yeni tip vakalar nedeniyle başkent Londra'daki yeni yıl kutlaması iptal edilirken, tiyatrolarda oyunlara ara verildi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han yaptığı açıklamada, omicron varyantın yayılmasını yavaşlatmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduklarını belirtti. Han, bunun yerine canlı yayınla yeni yılın gelişinin kutlanacağını kaydetti.

london.jpgLondra, Yılbaşı kutlaması

'ARTIK PARTİLERİN VE SOSYAL AKŞAMLARIN ZAMANI DEĞİL'

Almanya

Almanya’da da salgınla mücadele kapsamında tedbirlerin sertleştirildi. 28 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girmesi öngörülen önlemlere göre tiyatro, sinema, restoranlar ve temel ihtiyaçların satılmadığı mağazalara, aşı olmuş veya iyileşmiş kişilerin girebilmesi kuralı sürdürülecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Artık büyük gruplar halinde partilerin ve sosyal akşamların zamanı değil" dedi.

Almanya'da yılbaşında belli bölgelerde havai fişek gösterileri ve etkinlikler yasaklandı.

Hindistan

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yılbaşı kutlamaları yasaklandı.

Brezilya

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da artan vakalar sebebiyle toplu yılbaşı kutlamaları yasaklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN