Zelenskiy: Rusya'nın füze saldırısında 18 kişi öldü

Zelenskiy: Rusya'nın füze saldırısında 18 kişi öldü

Rusya- Ukrayna savaşı üçüncü yılına yaklaşırken Rusya Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus füzelerinin Ukrayna'nın en büyük iki şehrini vurduğunu açıkladı. Zelenskiy, saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 30'dan fazla kişinin yaralandığını ev ve altyapının zarar gördüğünü söyledi.

Rusya- Ukrayna savaşı üçüncü yılına yaklaşırken, ülkenin doğusunda yer alan Harkov şehrinde üç saldırı dalgası meydana geldi. Rusya Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus füzelerinin Ukrayna'nın en büyük iki şehrini vurmasının ardından açıklamada bulundu.

Reuters'ta yer alan habere göre Zelenskiy saldırılarda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 30'dan fazla kişinin yaralandığını, ev ve altyapının zarar gördüğünü söyledi.

RUSYA 40'A YAKIN FÜZE FIRLATTI

Zelenskiy yaptığı video konuşmasında, Rusya'nın "hava savunma sistemimizi atlatmak amacıyla başka bir saldırıda" farklı türde 40'a yakın füze fırlattığını söyledi. Zelenskiy saldırıda 139 konut da dahil olmak üzere 200'den fazla yerin vurulduğunu ve çok sayıda ölümün "sıradan bir yüksek katlı apartmanda olduğunu" belirtti.

Harkov Belediye Başkanı ve Harkov Bölge Valisi, 23 aydır süren savaşta defalarca saldırılara maruz kalan şehirde 8 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Ukrayna Acil Servisleri, ekiplerin büyük hasar almış bir apartman binasını incelediği videoyu internette yayınladı. Polis, enkazın kurtarma ekiplerinin üzerine düşmesi tehlikesi nedeniyle arama çalışmalarının gece yarısından önce durdurulduğunu söyledi.

2022/03/14/harkov.jpg

Harkov Bölge Valisi Oleh Synehubov, ilk iki saldırıda 100'den fazla yüksek bloğun hasar gördüğünü söyledi. Akşam saatlerinde bir apartman bloğuna ve diğer altyapıya üç saldırı gerçekleştiğini ve yedi kişinin yaralandığını belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin silahlı kuvvetlerinin çeşitli türdeki 44 füzeden 22'sini imha ettiğini söyledi. Kentin askeri idaresi, Kiev'de yaklaşık 20 kişinin vurulduğunu söyledi.

Saldırıların, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un Kiev'in savunma ihtiyaçlarına ilişkin son uluslararası bakanlar toplantısında Rusya'nın füze saldırılarını artırdığını söylemesiyle aynı zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN