Dünya siyasi tarihinde önemli teklif: İlk imza Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Dünya siyasi tarihinde önemli teklif: İlk imza Kılıçdaroğlu'ndan geldi

CHP'nin 400'den fazla kadın örgütünün ve bilim insanlarının görüşlerini alarak hazırladığı siyasette eşit temsile dair kanun teklifi için ilk imza Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Teklifin dünya siyasi tarihi için önemli bir adım olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu teklife diğer siyasi partilerin de destek vermesi gerektiğini vurguladı.

CHP, 400'den fazla kadın örgütünün ve bilim insanlarının görüşlerini alarak hazırladığı siyasette eşit temsile dair kanun teklifini imzaya açtı. Teklife ilk imzayı atan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kanun teklifi için ''Diğer siyasi partiler de benzer teklifi getirebilirlerse parlamentodan böyle bir teklifin çıkması olağanüstü güzel sonuçlar doğuracak. Bu parlamentoda tartışma düzeyinin yükselmesi açısından son derece önemli" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezinde kadın milletvekilleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, hazırlanan teklif için teşekkür etti. Teklife ilk imzayı atmadan önce konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“DÜNYA SİYASİ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR TEKLİF OLACAK”

“Olağanüstü güzel bir çaba. Bütün kadınların bir anlamda görüşünü yansıtan bu teklife birinci imzayı atmaktan ötürü son derece mutluyum. Bizim siyasi tarihimizde önemli bir teklif olacak. Dünya siyasi tarihinde de önemli bir teklif olacak. Yüzde 50 cinsiyet kotası ve fermuar sisteminin getirilmiş olması son derece güzel. Bunu imzalayacağız, arkadaşlarım parlamentoya sunacak. Umarım bütün siyasi partiler bu teklife destek verirler. Hatta diğer siyasi partiler de benzer teklifleri getirebilirlerse parlamentodan böyle bir teklifin oybirliği ile çıkması olağanüstü güzel sonuçlar doğuracak. Bu parlamentoda tartışma düzeyinin yükselmesi, daha sağlıklı kararlar çıkması açısından son derece önemli” sözleri ile teklifin önemine vurgu yaptı.

dfkjhdrkjhkyjkhkty.jpg

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, teklifin kadınların siyasette eşit temsiline yönelik olduğunu kaydetti. Böke, teklifi “Bu teklif 400’ü aşkın kadın örgütünün taleplerini yansıtan, kadın milletvekillerimizin, Kadın Kolları Genel Başkanı’mızın ve tüm parti örgütümüzün birlikte, akademisyenlerle hazırlamış olduğu bir teklif. Dolayısıyla bir ortak aklın ürünü ve bir ortak geleceğin de teminatı” sözleri ile anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN