Eczane çalışma saatleri değişti mi? İstanbul Ankara ve İzmir eczane çalışma saatleri

Eczane çalışma saatleri değişti mi? İstanbul Ankara ve İzmir eczane çalışma saatleri

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında pek çok iş yeri kapandı veya esnek çalışma saatlerine geçti. Peki ‘eczane çalışma saatleri değişti mi? KARAR.com olarak İstanbul, Ankara ve İzmir eczane çalışma saatlerini haberimizde derledik...

Salgın hastalık tehdidini en yakından yaşayan sağlık kurumlarından biri olan ‘Eczanelerin çalışma saatleri değişti mi?’ sorusu merak konusu oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’de eczanelerde farklı saat uygulamasına geçildi. Peki eczaneler saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Hafta sonları açık mı? İşte detaylar…

ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

İzmir’de eczane çalıma saatleri değişti

Konuya dair açıklama yapan İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, eczanelerdeki hastalık bulaşma riskini azaltmak ve eczacılar ve eczane çalışanlarının motivasyonunu artırmak amacıyla İzmir merkez ve ilçelerdeki eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik yapma isteklerini İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı olarak sunduklarını ve gerekli onayı aldıklarını söyledi. Bu kararla birlikte, İzmir’de eczane çalışma saatleri değişirken, nöbetçi eczanelerin yoğunluğuna göre ihtiyaç duyulursa yönetim kurulu tarafından ilave nöbetçi eczanelerin görevlendirilecek.

Ankara’da eczane çalışma saatleri değişti

Konuya dair açıklama yapan Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ercanlı, eczacılar ve eczane çalışanlarının içinde bulundukları zor koşulları hafifletmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bir süredir eczane çalışma saatlerinde değişiklik çalışmaları yaptıklarını belirtti. Ercanlı, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile yürüttükleri görüşmeler sonucunda, hastaların aldığı sağlık hizmetinin aksamayacağı saat aralığında karar kıldıklarını ve eczanelerin 31 Mart itibarıyla çalışma saatlerinde değişiklik yaptıklarını bildirdi.

Bursa’da eczane çalışma saatleri değişti

Bursa Valiliği’nin aldığı karar gereği ile il merkezi ve ilçelerdeki eczanelerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi.

İZMİR, ANKARA VE İSTANBUL ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

İzmir’de eczaneler hafta içi her gün saat 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecekler.
Ankara’da eczaneler, cumartesi günleri de dahil olmak üzere 10-0018.00 saatleri arasında hizmet verecekler.

Bursa’da eczaneler, hafta içi her gün 09.30-17.30, hafta sonları ise 09.30-15.30 saatleri arasında hizmet verecekler.

İstanbul’da eczane çalışma saatlerinde bir değişiklik henüz söz konusu değil. Mevcut durumda İstanbul’da eczaneler 08.80-19.00 saatleri arasına hizmet veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN