1 TL ve 50 kuruş için flaş karar! Darphane düğmeye bastı: 14 yıl sonra ilk kez olacak

1 TL ve 50 kuruş için flaş karar! Darphane düğmeye bastı: 14 yıl sonra ilk kez olacak

Darphane'den madeni paralar için flaş karar çıktı. 14 yıl sonra alınan kararda 1 TL ile 50 kuruş için verilen karar şaşırttı. Maliyetten dolayı düğmeye basan Darphane kararı sonrası belirlenen şartlarda yeni paralar piyasaya sürülecek.

14 yıl sonra Darphane'den madeni paralar için şaşırtan karar çıktı. İlk kez değişiklik yapan Darphane 1 TL ile 50 kuruş için şaşırtan bir karar aldı. Tasarruf sağlamak için alınan karar sonrası yeni madeni paralar piyasaya sürülecek. 1 lira ile 50 kuruşu görünce çok şaşıracaksınız.

darphane.jpg

DAPRHANE'DEN 14 YIL SONRA FLAŞ KARAR

Artan maliyetlerden dolayı Darphane düğmeye bastı. Para madeni para basan Darphane, 14 yıl sonra değişikliğe gitti. Yeni değişiklikle beraber 1 lira ile 50 kuruş için karar herkesi şaşırttı. Yakında piyasaya sürülecek olan madeni paralar için kararın tasarruf olduğu belirtildi.

para.jpg

1 TL İLE 50 KURUŞ İÇİN TASARRUFA GİDİLDİ

1 TL ile 50 kuruş için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yüzde 30 tasarruf sağlamak için ağırlığında değişime gitti. Bundan sonra belirlenen madeni paralar yarım milim inceltip piyasaya sürülecek. Maliyetlerden dolayı çalışmaların başlamasıyla madeni paralardaki bakır, çinko ve nikelin oranları değişti.

madenipara.jpg

AĞIRLIKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

NTV’de verilen habere göre; 1 lira ile 50 kuruşun ağırlıkları değişti. Buna göre 1 lira 8.2 gramdan 6.6 grama geriledi. 50 kuruşsa 6.8 gramdan 5.5 grama düştü. Paranın kalınlığı da yaklaşık yarım milim oynadı. Diğer madeni paralar için de çalışmalar devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN