2023 asgari ücretteki sır perdesi aralandı! Bakan Bilgin'den ince hesap: rakamlar netleşti!

2023 asgari ücretteki sır perdesi aralandı! Bakan Bilgin'den ince hesap: rakamlar netleşti!

Ülkemizde milyonlarca asgari ücretli çalışan yer alırken merakla beklenen asgari ücret zammı için son düzlüğe gelindiği belirlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yapmak için harekete geçerken işte asgari ücrette sır perdesi aralandı.

Milyonlarca çalışanın sabırsızlıkla beklediği asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümet üyelerinin yer aldığı komisyonun ikinci toplantısı tamamlanırken alınan karar merak konusu oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantıda alınan kararlar nelerdir? İşte asgari ücret 2023 rakamına dair detaylar...

SON DAKİKA: RAKAM BELLİ DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücreti belirlenmesi adına gerçekleşen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunurken TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlat'tan gelen haber herkesi şaşkınlığa uğrattı. Bu toplantıda rakam konuşulmadığı ifade edilirken ücretin belirlenmesi için tekrar toplanılacağı açıklandı.

Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyon masasına yatırıldı.

2023 asgari ücret rakamı

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası Kasım ayı piyasa katılımcılar anketi üzerine enflasyon oranlarının yıllık %68,06 oranında geleceği bekleniyor. Bu rakama göre yapılacak zamda ise yeni asgari ücretin 7.148 TL olması tahminler arasında.

REFAH PAYINDA ARTIŞ

2023 asgari ücret belirlenmesinde enflasyon oranları etkili olurken refah payı ile zam oranının belirleneceği belirtildi. Bu bağlamda ise enflasyon rakamları ile hesaplanan asgari ücret üzerine refah payı da eklenecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN