2023 zam oranları netleşti! Asgari ücret, emekli ve memur ücretleri belli oldu

2023 zam oranları netleşti! Asgari ücret, emekli ve memur ücretleri belli oldu

Yılbaşına kısa bir süre kala milyonlarca çalışan yeni zam oranlarını merak etmeye başladı. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken yeni rakamlarda netlik kazanmaya başladı. Memur ve emekliye yapılacak zam oranları belli oldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Ankara kulislerinde asgari ücret zammı hakkında tartışmalar devam ederken enflasyon rakamlarına göre ne kadar zam yapılacağı da netlik kazandı.2023 yılı başında yapılacak olan zamlar enflasyon oranlarına göre belirlenecek. Enflasyon rakamlarının % 15.91 olarak görülmesi durumunda en düşük esnaf emeklisi maaşı 4 bin 865TL olacak. 2000 öncesi emekli olan SSK’lılar ise 5 bin 432TL alacak. En çok merak edilen asgari ücretin ise 7 bin 500 TL’nin üzerinde olacağı söyleniyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2023 OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Ekim ayının sonuna yaklaşırken gözler Ocak zammı hakkında yapılacak açıklamalarda. Yeni yıl ile birlikte yeni zam oranları da maaşlara yansırken 2023 yılının ilk ayında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek olan zamlar 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlükte olacak.

Zamlar bellli oldu

SSK ve Bağ-kur emeklileri yılın ikinci yarında TÜFE oranlarına göre zam almaktadır. Bu süreç içerisinde memur ve memur emeklilerine belirlenen oranlarda enflasyon farkına göre zam yapılmaktadır. 2021 yılının ikinci yarısında yapılan zamlarla birlikte destek ödemelerinde de artış yaşandı. Zamlar hakkında yapılacak açıklamalar merakla bekliyor.

YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

2023 yılının ilk ayında maaşlara yansıyacak olan zam oranları enflasyon rakamlarına göre belli olacak. Enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi doğrultusunda SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarına Ocak ayında %15.91 oranında zam yansıyacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN