3600 Ek Göstergede Kulis Haberi: En Geç 5 Haziran'da...

3600 Ek Göstergede Kulis Haberi: En Geç 5 Haziran'da...

İki bakanlık tarafından uzun bir çalışma sonucu oluşturulan 3600 ek gösterge düzenlemesi yasallaşırsa milyonlarca kişinin hayatında değişiklik olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan 3600 ek gözterge ile milyonlarca işinin maaşlarında ciddi artışları yapılacak.

Milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı 3600 ek göstergeden gelecek olan son dakika haberlerinde. Yıllardır seçim vaadleri olarak memur emeklilerinin ve çalışanların önüne getirilen ve bir türlü çıkmayan 3600 ek göstergede de sona gelindi mi? Aylardır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin birlikte çalıştığı 3600 ek gösterge düzenlemesine dair taslak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR VE HANGİ ÇALIŞANLARI ETKİLİYOR?

Kamu kurumlarında memur statüsü ile çalışanların emekli aylıkları ile emekli olduklarında alacakları ikramiyelerin oranını etkileyen bir çok gösterge var. Memurları etkileyen göstergeler 2200'den başlayarak 3600'e kadar çıkan kademelerden oluşuyor. Ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkan devlet memurunun emekli olurken alacağı emekli ikramiyesi yaklaşık 20 bin lira kadar artıyor. Tabi ki ikramiye artışı direk emekli aylıklarının da da artış olarak yansıyor. O nedenle düşük göstergede olan memurların 3600 ek göstergeye çıkarılması çok önemli. 3600 ek gösterge bekleyen 4 memur grubu var. Başta polisler, öğretmenler, hemşireler ve din görevlileri 3600 ek gösterge bekliyor. Ek gösterge bekleyenlerin sayısı 1 milyon 600 bin civarında.

3600-ek-gosterge.jpg

3600 EK GÖSTERGENİN HAZİNEYE MALİYETİ 100 MİRYAR LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çalışmaları ile hazırlanan 3600 ek gösterge çalışmasına göre bu düzenlemenin devlete maliyeti 80 milyar ile 100 milyar arasında. Ekonomik gidişartın iç açıcı olmadığı bir ortamda milyonlarca memur ve emekli 3600 ek göstergenin erken seçim beklentileri nedeniyle çıkarılacağına inanıyor.

Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili son kulis haberlerine göre AK Parti'nin 3-5 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapılacak kampında kamuoyuna duyuracağı belirtiliyor.

3600-ek-gosterge-son-dakika.jpg

3600 EK GÖSTERGE KIZILCAHAMAM'DA AÇIKLANACAK

İki bakanlığın çalışması ile oluşturulan 3600 ek gösterge düzenlemesi bu hafta içi Erdoğan'ın masasına konmuştu. NTV'nin edindiği kulis bilgilerine göre 3600 ek gösterge düzenlemesi 3 Haziran Cuma günü başlayan 5 Haziran Pazar günü bitecek olan Kızılcıhamam kampından sonra açıklanacak. AK Parti'nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası haberi Erdoğan'ın duyurması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN