Aydın Büyükşehir Belediyesinin satranç eğitimleri sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesinin satranç eğitimleri sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından güz dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç eğitimleri, çocukların zihinsel gelişimini desteklemeye devam ediyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklar, satrancın temel kurallarını öğrenirken; planlama, odaklanma ve doğru karar verme becerilerini de geliştiriyor.

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde minik katılımcılar, satranç tahtasında hamleleri deneyimleyerek öğreniyor. Stratejik düşünme alışkanlığı kazanan çocuklar, problem çözme yeteneklerini de güçlendiriyor.

Aydınlı çocukların gelişimine destek olmak için çalışmalarının devam edeceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çocuklarımızın çok yönlü gelişimini önemsiyoruz. Güz dönemi etkinliklerimizle onları hem düşündüren hem de kendilerini geliştirebilecekleri alanlarla buluşturuyoruz. Satranç eğitimleri de bu anlayışın önemli bir parçası. Çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Veliler ise çocuklarının satranç sayesinde dikkat sürelerinin arttığını ve boş zamanlarını daha verimli değerlendirdiklerini belirterek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN