48 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 7 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat… Halka arz süreci başladı

48 yıllık dev şirket halka arz oluyor! 7 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat… Halka arz süreci başladı

7 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye'nin 48 yıllık köklü akü devi halka arz oluyor. Yatırımcıların dikkatle takip ettiği halka arz işlemlerine Yiğit Akü de eklendi. Halka arz süreci için düğmeye basıldı. İşte tüm detaylar…

Yatırımcıların dikkatle takip ettiği halka arz işlemlerine yeni şirketler eklenmeye devam ediyor. Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Toplam 75.000.000 adet payın satışı için halka işlemlerini başlatan Yiğit Akü, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde sürece girecek. Halka arz payları kapsamında 50.000.000 adedi sermaye artırımı, 25.000.000 adedi ortak satışı yöntemi ile birlikte satışa sunulacak aktarılırken halka arz gelirinin %66,66'sının da şirket kasasında yer alacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

YİĞİT AKÜ HALKA ARZ OLUYOR

Halka arz işlemlerinin ardından halka açıklık oranının %24,96 olacağı belirtilen şirketin paylarının 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemlerinde yer alacağı belirtildi. Bireysel yatırımcılar kapsamında düşünülen halka işlemlerinde eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz işlemlerine katılım sağlayacak banka ve aracı kurumların onaylı izahnamesi de bu süreç içerisinde belirlenecek.

yigit-aku.jpg

Halka arz gelirinin %40'ını lityum batarya fabrikası yatırımları için yapılacağı belirtilirken %30'unu işletme sermayesinin finansmanı, %20'sinin üretim tesisi yatırımları ve %10'unun borç ödemesi için kullanılacağı belirtildi. Halka arz işlemlerinin 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde gerçekleşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN