65 bin TL'ye otomobil alma fırsatı! e-İhale platformunda çok sayıda ikinci el araç satın alınmayı bekliyor

65 bin TL'ye otomobil alma fırsatı! e-İhale platformunda çok sayıda ikinci el araç satın alınmayı bekliyor

Son iki yılda fahiş oranda artan otomobil fiyatları, vatandaşın araç sahibi olmasını zorlaştırdı. Fiyat artışının devam etmesi nedeniyle vatandaşlar otomobil almak için yüksek kredi borçları altına girmesi gerekiyor. Bu süreçte çeşitli nedenlerle devletin kontrolüne geçen araçlar, e-İhale sistemi üzerinden uygun fiyata satılıyor. İşte, e-İhale ile araç satın almanın yolu...

Devletin elinde bulunan araçlar, ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği e-İhale sistemi sayesinde vatandaşların sisteme kendi bilgileriyle üye olarak araçlara teklif verebilme imkanı sağlanıyor. Bu imkan sayesinde birçok vatandaş uygun fiyatlar üzerinden otomobil sahibi olabiliyor.

E-İHALE İLE NASIL ARAÇ SATIN ALINIR?

Artan araç fiyatları nedeniyle vatandaşlar e-İhale'de satılan ikinci el araç ilanlarına ilgi gösteriyor. e-İhale sistemi www.eihale.gov.tr/?categoryId=cd02a1a7-4c0a-02dd-28e7-39f737373d83 internet sitesi üzerinden giriş yapılarak teminat tutarıyla birlikte araçlara teklif verilmesine imkan sağlıyor.

Verilen teklif sonrasında açık artırma ile arabayı almaya hak kazanan kişi gerekli birime giderek belgeleriyle aracını teslim alabiliyor.

e-ihale-araba-satisi.jpg

E-İHALE İLE KİMLER ARAÇ SATIN ALABİLİR?

1) 18 yaşını doldurmuş, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve kanuni ikametgahı bulunan herkes ihalelere katılabilir. Bunun dışında İstekli veya vekil sıfatıyla işletme müdürlüklerine yapılacak ihalelere;

a) İhalelere katılmaktan yasaklananlar,

b) Tüm Bakanlık personeli ile bunların eşleri ve birinci dereceye kadar (birinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları,

(a) ve (b) bentlerinde sayılan şahısların sermayesinin çoğunluğuna sahip bulunduğu tüzel kişiler veya yönetim kurulunda görev aldığı tüzel kişiler, katılamazlar.

2) İşletme müdürlüğünde görevli iken bu görevlerinden ayrılmış olanlar görevlerinden ayrıldıkları tarihten itibaren yapılacak ihalelere bir yıl süreyle giremezler.

E-İHALE SATILIK ARABA FİYATLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN