7 kurumdan altın tahmini! Bu kez yatırım kuruluşları açıkladı: Yaz döneminde altın ne kadar olur?

7 kurumdan altın tahmini! Bu kez yatırım kuruluşları açıkladı: Yaz döneminde altın ne kadar olur?

Altın yatırımcıları altının geleceğine ilişkin uzmanlar tarafından yapılan açıklamaları merak ederken, 7 farklı kurumdan yeni tahminler geldi. Peki, yaz döneminde altın ne kadar olur? Tahminleri bu defa yatırım kuruluşları açıkladı. İşte detaylar…

Altın fiyatlarında iniş çıkışlar devam ederken, son dönemde durgun bir seyir izleyen altın yatırımcıları endişeye sürükledi. Birçok ünlü ekonomistin altın tahminleri yakından takip edilirken bu defa yatırım kuruluşlarından altına ilişkin tahminler geldi. Ekonomist Dergisi’nde yatırımcıları yakından ilgilendiren “Yaz portföyü nasıl olmalı?” sorusuna yanıt arandı. Bu kapsamda 7 kurumun portföy önerileri alındı ve gram altın için tahminlere yer verildi.

altin4.jpg

ALTIN İÇİN İYİ VE KÖTÜ SENARYO

Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, altındaki iyi ve kötü senaryoları değerlendirerek şunları söyledi:

"Enflasyonun görece yüksek seyretmesi ve jeopolitik alandaki gerilimlerin sürmesi altın talebini canlı tutmaya devam ediyor. Özellikle Çin merkezli talep, altının ons bazlı fiyatını yukarı yönlü destekliyor. Altın için iyi senaryo altın fiyatlarını yukarı taşıyabilecek faiz indirimlerinin beklenenden önce gerçekleşmesi. Kötü senaryo ise merkez bankalarının yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmemesi ve jeopolitik risklerin barış görüşmeleriyle çözülmesiyle olur."

altin3-001.jpg

7 KURUMDAN GRAM ALTIN TAHMİNLERİ ALINDI

7 kurumun yaz döneminde gram altın tahminleri ise şöyle:

yeni-proje-1-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN