ABB Açıkladı: Sosyal yardım alan kişi sayısı 200 bini aştı

ABB Açıkladı: Sosyal yardım alan kişi sayısı 200 bini aştı

Türkiye’de yaşanan yoksulluk, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sosyal yardım verilerine de yansıdı. 2019 yılında 130 bin olan ABB’den sosyal yardım alan vatandaş sayısı, 2023 itibarıyla 200 bini aştı.

TÜİK Ekim ayında gıda harcaması ile birlikte giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu harcamaların toplam tutarını yani yoksulluk sınırını geçtiğimiz günlerde 44,573 TL olarak açıklamıştı.

Ekonomik kriz, Türkiye’de 7’den 77’ye tüm vatandaşları, sosyal yardımlara mecbur bırakıyor. Ankara'da önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezi sayısını 36’ya çıkarıldı.

4 YILDA 73 BİN ARTTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce doğalgaz ödeme desteği, gıda, kırtasiye, kantin ve servis ücreti yardımı olarak gerçekleştirilen sosyal yardımlara yönelik veriler dikkat çekti. Mansur Yavaş’ın ABB Başkanlığı’na geldiği 2019 yılında 130 bin olan sosyal yardım alan kişi sayısının dört yılda 73 bin arttığı görüldü.

2023 pandemi döneminde ABB’den sosyal yardım alan kişi sayısı 203 bin. Ankara'da belediyeden yardım alan kişi sayısı 2019-2023 döneminde yaşanan artışın, yüzde 56 olduğu görüldü.

ABB, ekonomik sıkıntı içerisindeki yurttaşların gıda, temizlik malzemesi, yakacak, ekmek, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılarken, Ankara'da bulunan sosyal yardım başvuru merkezi sayısı ise 37.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN