Akbank kredi kartı faiz oranı 2022

Akbank kredi kartı faiz oranı 2022

Akbank, kredi kartı müşterilerine yeni bir kampanyasını duyurdu. 1.80 olan aylık faiz oranı 1.63'e indirildi. Akbank'ın bu hamlesi diğer bankalarında faiz oranlarında düşüşe geçilmesinin önünü açtı. İşte ayrıntılar.

Akbank kredi kartı müşterilerine yeni bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Akbank'ta aylık 1.80 faiz uygulanırken kampanyaya göre aylık faizler 1.63'e indirildi.

Akbank'tan yepyeni bir kampanya geldi. 3.000-30.000 TL arasındaki kampanyada aylık faiz 1.63'e indirildi. Normalde aylık faiz oranı 1.80 iken Akbank yenilik getirerek diğer bankaların da faizleri düşürmesinin başlangıcı oldu. Bu hamle ile özel bankalarında faiz oranlarını düşürüleceği tahmin edilmektedir. Merkez Bankasının faizi düşürmesinin ardından daha diğer bankalardan faize yönelik açıklama gelmedi.

akbank

AKBANK MÜŞTERİ LİMİTİ

Müşteri limiti, birden fazla Akbank kredi kartınız varsa kartlarınızı tek limit ile kontrol edebileceğiniz şekilde tanımlanan yeni bir limit yapısıdır.

Müşteri kullanım limitiniz, müşteri limitinizde Akbank kredi kartları ile yapılan işlem sayısı çıkarılarak hesaplanır. Örnek olarak;

Axess Visa Kart limiti: 4.000 TL

Axess MasterCard limiti: 3.000 TL

Müşteri limiti: 4.000 TL

Axess MasterCard ile 3.000 TL harcamanız da Axess Visa ile harcamanız 1.000 TL limitinizin kalması.

AKBANK MÜŞTERİ LİMİTİ VE KART LİMİTLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Akbank müşteri ve kart limitlerini öğrenmek için Akbank internet mobilden ya da Juzdan uygulamasından veya 444 25 25 müşteri hizmetlerini arayarak, Akbank şubelerine giderek, Akbank ATM'lerinden öğrenebilirsiniz.

Kartınız elinize ulaştığında zarfta hesap özetiniz üzerinde bulunmaktadır.

AXESS KREDİ KARTI BORCU ÖDENDİĞİNDE MÜŞTERİ LİMİTİ ETKİLENİR Mİ?

Axess kredi kartı borcu ödemesi yapmanız halinde müşteri limitiniz ödeme yaptığınız miktar kadar kullanıma açık olacaktır.

AKBANK MÜŞTERİ LİMİTİ ARTTIRMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Müşteri limitiniz, sahip olduğunuz kartların en yüksek limitine sahip kartın limitine karşılık gelmektedir. Dolayısıyla bu kartta limit artışı talep etmeniz durumunda müşteri limitiniz de otomatik olarak artacaktır.

Müşteri limitli tüm kart türleri bireysel Akbank kredi kartlarıdır.

AKBANK AXESS KART LİMİTİ NASIL ARTTIRILIR?

Akbank kredi kartı limitinizi Akbank mobilden ya da internetten, Juzdan'dan, Müşteri hizmetlerini arayarak, Akbank şube ya da ATM'lerden arttırma işlemini yapabilirsiniz.

Akbank limit arttırmak için diğer bir seçenek ise SMS yoluyla halledebilirsiniz. LIMIT, KART SON 4HANE, AYLIK NET GELİR, İSTENİLEN LİMİT aralarında birer boşlukla 4566'ya SMS gönderebilirsiniz.

NAKİT AVANS LİMİTİ NASIL BELİRLENMEKTE?

Nakit avansınız, toplam kredi limitinizin bir yüzdesidir. Size tahsis edilen nakit avans limiti dahilinde Axess kartınızı kullanarak Akbank ATM'lerinden, yurt içi tüm ATM'lerden ve Akbank şubelerinden nakit avans çekebilir, Akbank İnternet üzerinden kredi kartınızdan cari hesabınıza para aktarabilirsiniz. Nakit avans için belirlenen limiti kullanmıyorsanız, bu limiti alışverişlerinizde kullanabilirsiniz.

CHİP-PARA KAZANILDIĞINDA LİMİTTE DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Chip para kazanırsanız veya chip para ile alışveriş yaparsanız kredi limitiniz değişmez. Ancak kazanılan chip paralar üye şirketlerimizde limitin üzerinde kullanılabilir.

DÖVİZ EKSTRE TİPİ DEĞİŞEBİLİR Mİ?

Kredi kartı ile yurt dışında yapılan harcamalar, talebiniz üzerine TL, USD veya Euro olarak ekstreye yansıtılır. Yurt dışındaki döviz harcamaları, hesap özeti seçeneğinden bağımsız olarak Türk Lirası olarak hesaplanır. Hesap özeti seçeneği nakit modunda TL veya TL çekim ise; Para biriminin USD olmadığı ülkelerde yapılan harcamalar öncelikle kredi kartının kur üzerinden USD'ye çevrilir. Para birimi USD olmayan ülkelerde yapılan harcamalar, uygun kredi kartı döviz kuru kullanılarak USD'ye yansıtılacaktır.

Banka ekstresi seçeneği Euro ise; ABD doları ve dolar dışı işlemlerin USD karşılığı önce Akbank nakit kuru ile TL'ye, ardından kredi kartı döviz işlem kuru ile Euro'ya çevrilir. Banka ekstresi seçeneği USD/Euro ise; Kredi kartı döviz kuru kullanılarak yapılan ekstrede USD işlemleri USD, EURO işlemleri Euro, USD ve Euro dışı işlemler USD cinsinden görünür.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN