Alman devi fabrikalarını Türkiye’ye taşıyor! Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak müjde verildi

Alman devi fabrikalarını Türkiye’ye taşıyor! Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak müjde verildi

Ülkedeki tüm fabrikalarını kapatma kararı alan Alman devi fabrikalarını Türkiye’ye taşıyor. Bu büyük girişim Türkiye’de binlerce kişiye yeni ekmek kapısı olacak. İşte detaylar…

Alman beton pompası firması Putzmeister, maliyetlerdeki artıştan dolayı çelik bileşen üretimini Hessen Gründau’dan Türkiye’ye taşımaya karar verdi.

ÜRETİM ÇERKEZKÖY’DE DEVAM EDECEK

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Hessen’in Gründau kentinde bulunan çelik parça üretiminin bu senenin sonunda sona ereceği ve Türkiye Çerkezköy’deki Putzmeister fabrikasına taşınacağı belirtildi.

putzmeister-1.jpg

Firma, Türkiye’nin dışında Memmingen yakınlarındaki Heimertingen tesisindeki faaliyetleri de Slovenya’daki Kocevje’ye taşıyacağını duyurdu.

Putzmeister’in patronu Christoph Kaml alınan kararla ilgili, “Satış pazarları değişiyor ve fiyatlandırma birçok pazarda giderek belirleyici rekabet faktörü haline geliyor. Bu adımla pazarda büyüyen zorlukları sürdürülebilir bir şekilde karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

putzmeister.jpg

Bu gelişmenin ardından çelik parçaların üretimi Çerkezköy’de devam edecek.

putzmeister-2.jpg

SATIŞLARI YAKLAŞIK 1 MİLYAR AVRO

2012’de Çinli iş makineleri üreticisi Sany, Putzmeister’ı 525 milyon euro’ya devraldı. O dönemlerde anlaşma, Çinli bir şirketin Almanya’daki ilk büyük yatırımlarından biri olarak görülüyordu. Putzmeister Group’un satışlarının şuan yaklaşık 1 milyon avro olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN