Altın almak isteyenlere dev fırsat! Almak isteyen elini çabuk tutsun: Patlayacak

Altın almak isteyenlere dev fırsat! Almak isteyen elini çabuk tutsun: Patlayacak

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Merkez Bankası bugün saat 14'te merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Kritik karar öncesi gram altın 1.461 TL seviyesini aşmış durumda. Çeyrek altın fiyatı ise 2.405 TL seviyesine kadar ulaştı. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken vatandaşlar 'Faiz kararı sonrası altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırıyor. Altın borcu olanlar dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım fırsatını açıkladı. Elinizi çabuk tutun!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi yatırımcıları uyaran Memiş, beklenen dev fırsatı açıkladı. Yatırımcılar 'Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?' sorularını araştırıyor. Altın kahini İslam Memiş bombayı patlattı. Altın alacaklar elinizi çabuk tutun. O saatten sonra patlayacak! İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın tahmini ve piyasa yorumu...

ALTIN FİYATLARI BASKI ALTINDA

ABD Merkez Bankası'ndan gelen faiz açıklamaları altın fiyatlarını baskılamış durumda. FED Başknı Jerome Powell'ın bu hafta sonunda yapacağı konuşma nedeniyle altın fiyatlarında baskı devam ediyor. Fed, geçen hafta bir yılı aşkın bir süredir ilk kez faiz artırım döngüsüne ara vermiş olsa da, banka hala bu yıl en az iki faiz artırımı olasılığı konusunda uyarıda bulunarak altın fiyatlarında toparlanma ihtimalini azaltıyor.

ghghgh-2023-06-22t094457-245.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Yatırımcıların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14'te açıklanacak. Peki beklentiler ne yönde? Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TCMB, Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “akılcı politika yapımına” dönüş çağrısının ardından, 22 Haziran'daki toplantısında Ortodoks politika düzlemine geçerek son 2 yıldaki gevşek duruşundan muhtemelen uzaklaşacaktır. Bu kapsamda bir hafta vadeli repo faizinin 1150 baz puan artışla %20’ye doğru artırılmasını bekliyoruz. Piyasa beklentileri ise %14 ile %40 gibi geniş bir bant aralığında bulunurken medyan beklenti ise %25 olarak şekillendi.

ghghghgh-66.jpg

TCMB’nin faiz kararından daha çok metindeki ifadeler, vurgular ve açıklanan metnin ne kadar güçlü olduğu önemli olacaktır. Merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünü başlatmasının yanı sıra, son 2 yılda kredi mekanizmasını ve liralaşmayı düzenleyen bir dizi karmaşık düzenleme ve uygulamalarını gevşetmeye başlayacağını da düşünüyoruz."

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT! İSLAM MEMİŞ UYARDI 'PATLAYACAK'

Piyasa yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın olası bir faiz artışında gram altın fiyatlarının 1450 TL'nin altına hatta 1400 TL'ye kadar geri çekilebileceğini söyledi. Memiş, elinde TL olanları uyararak "Elinde TL bulunduran, altın borcu olanların, 22 Haziran'ı yakından takip etmesi gerekiyor. Son bir alım fırsatı vereceğini tahmin ediyorum." çağrısında bulundu.

İslam Memiş, gram altında 1600 TL'nin yukarı yönlü kırılmasının ardından 1700-1800 TL seviyelerinin görülebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN